Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP Servers hoe heet dat

16 antwoorden
 • Beste Mensen, Ik heb een kleine vraag.?? Ik wil zoiets maar dan van xp pro version. Weten jullie misschien hoe deze versie heet van XP Pro.?? [img:a5e6366a81]http://www.sbs-rocks.com/sbs2k3/images/gui-9.jpg[/img:a5e6366a81] [img:a5e6366a81]http://i.technet.microsoft.com/dynimg/IC196885.gif[/img:a5e6366a81] [img:a5e6366a81]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/45/Windows_Server_2003.png/290px-Windows_Server_2003.png[/img:a5e6366a81] Ik hoop dat jullie der uitkomen..?? Alvast Bedankt
 • dat is toch windows xp . maar dan voor een server omgeving
 • Kan je het wat beter uit proberen te leggen? Wat wil je precies hebben? Small business server op XP Professional gebaseerd? Wil je een fileserver maken? een mailserver? Als je eens uitlegt wat je wilt doen/bereiken, misschien dat we dan wat zinnigs kunnen zeggen, maar hieruit is geen kaas te maken :)
 • Windows server 2003 bestaat in verschillende versies, maar pro is daar niet bij. Het verschilt meen ik qua aantal gebruikers, hoeveelheid geheugen, etc. Overigens is deze versie al behoorlijk achterhaald. Ik zou hem nieuw niet meer aanschaffen, zou je hem al ergens kunnen vinden op een stoffige plank.
 • [quote:d30c97a1c7="Marc H"]Kan je het wat beter uit proberen te leggen? Wat wil je precies hebben? Small business server op XP Professional gebaseerd? Wil je een fileserver maken? een mailserver? Als je eens uitlegt wat je wilt doen/bereiken, misschien dat we dan wat zinnigs kunnen zeggen, maar hieruit is geen kaas te maken :)[/quote:d30c97a1c7] Het ziet er zo ongeveer uit: [img:d30c97a1c7]http://www.pki.vt.edu/images/XP_logon_prompt.png[/img:d30c97a1c7] In log scherm Het is meer voor bedrijven en scholen hebben dat ook..!!
 • wat wil je nou eigenlijk . zo een opstart schermpje of windows server [img:7385b5e61b]http://i42.tinypic.com/ohidr6.jpg[/img:7385b5e61b]
 • [quote:1aa9790987="canonboy"]wat wil je nou eigenlijk . zo een opstart schermpje of windows server [img:1aa9790987]http://i42.tinypic.com/ohidr6.jpg[/img:1aa9790987][/quote:1aa9790987] Niet opstart schermpje maar server..!!
 • dan moet je windows server kopen . en dat voor een plaatje
 • Ik denk dat TS gewoon de "Beveiligde aanmelding" wil gebruiken in Windows XP PRO In te stellen via: Start -> Uitvoeren => [b:aa91bccf1d]control userpasswords2[/b:aa91bccf1d] => OK Tabblad "Geavanceerd" onder "Beveiligde aanmelding".
 • [quote:5203101f9a="Rosturp"]Ik denk dat TS gewoon de "Beveiligde aanmelding" wil gebruiken in Windows XP PRO In te stellen via: Start -> Uitvoeren => [b:5203101f9a]control userpasswords2[/b:5203101f9a] => OK Tabblad "Geavanceerd" onder "Beveiligde aanmelding".[/quote:5203101f9a] Dankjewel Rosturp, Dan weet ik dat ook voor de volgende keer.
 • [quote:59c745bf09="canonboy"]dan moet je windows server kopen . en dat voor een plaatje[/quote:59c745bf09] Waar kan ik dat kopen..??
 • De vraag is denk ik meer: wil je het wel kopen... Heb je er een paar honderd euro voor over? Het is overigens nog steeds niet duidelijk wat je nou precies wil bereiken, waar je per se een server versie van Windows voor nodig hebt?
 • Windows server 2003 is eigenlijk gewoon windows xp. Het enige verschil is dat een aantal services wel of niet aan staat, en een aantal tools specifiek voor server gebruik. Maar de core is precies hetzelfde. Je kunt 2003 server desgewenst op een desktop gebruiken, en standaard xp op een server. Maar als jij per se "server" bij het inloggen wilt zien staan, dan zul je dus een server versie moeten aanschaffen. 2003 wordt niet meer verkocht, maar is vast wel ergens tweedehands te vinden.
 • Overigens gebruiken ze op scholen en bij bedrijven een VPS server om op in te loggen als ik dat goed heb. Die host je volgens mij naast windows zelf. Dan krijg je ook zo'n inlogscherm. Je logt dan in op een centrale server binnen het netwerk. (pc die de vps host) Dit is dan toegankelijk voor alle pc's binnen het netwerk.
 • [quote:1afb0da768="bloody_banana"]Overigens gebruiken ze op scholen en bij bedrijven een VPS server om op in te loggen als ik dat goed heb. Die host je volgens mij naast windows zelf. Dan krijg je ook zo'n inlogscherm. Je logt dan in op een centrale server binnen het netwerk. (pc die de vps host) Dit is dan toegankelijk voor alle pc's binnen het netwerk.[/quote:1afb0da768] Een VPN server bedoel je (virtual Private network), een VPS (virtual Private Server) is een webserver die gevirtualiseerd is, zodat het lijkt dat je de hele webserver hebt voor je website. Een VPN server hoeft geen aparte server te zijn in je netwerk. Een zakelijke router kan al een VPN server zijn. (wat anders is dan de VPN passtrough van consumenten routers).
 • Dat inlogscherm met 'log on to' betekent dat je een Active Directory Domein hebt om op in te loggen. En als je niet weet wat dat is (en daar lijkt het toch wel veel op), dan heeft het geen enkele zin om daarover te gaan praten zonder dat je eerst een cursus gaat volgen. Als je daar belangstelling voor hebt dan moet je het maar zeggen, maar om zoiets thuis te gaan gebruiken is behoorlijk zinloos, behalve voor studiedoeleinden natuurlijk. Je kunt bij Microsoft wel een installatie CD downloaden met een 3-maanden licentie om het thuis allemaal in te richten, dus daar hoef je niet eens veel geld aan uit te geven: [url]http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/windows-server/2008-r2-trial.aspx[/url]. Om het ook echt te kunnen gebruiken heb je natuurlijk wel meerdere PC's nodig, of een virtuele omgeving op een PC met genoeg geheugen om zo'n server plus meerdere PC in te richten. PS: Bovenstaande is wel 64-bits, en ik vermoed dat jij 32-bits zou willen. Voordat ik moeilijk doe voor iets dat je toch niet wilt, graag even aangeven wat je precies wilt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.