Vraag & Antwoord

OS Windows

Setup bestand: installatie compatibiliteitsmodus

Anoniem
DaanQ
4 antwoorden
  • Als een programma niet werkt in een nieuwere versie van Windows, dan biedt de compatibiliteitsmodus nog wel eens een oplossing.

    Nu vroeg ik mij echter af of het nut heeft om een setup bestand vanaf een CD-ROM, van bijvoorbeeld een spel zoals Call of Duty 2, te laten installeren in compatibiliteitsmodus. Dus rechtermuisknop op een setup.exe en dan 'Windows XP' in het tabje van 'Compatibiliteit'.

    Je zou denken dat de software, in dit geval de game, ook volledig in de compatibiliteitsmodus van Windows XP zal draaien. Echter merk ik dat als je gaat kijken bij de eigenschappen van de geïnstalleerde toepassing, er niets op wijst dat de software geïnstalleerd is met een compatibiliteitsmodus.

    Als iemand mij kan volgen, kan iemand het verklaren? Met andere woorden, heeft het nut om te installeren mét een compatibiliteitsmodus ingesteld.
  • Als je het programma installeert in compatibiliteitsmodus dan wordt enkel het setup.exe bestand (of install.exe, ofzo) in windows XP mode uitgevoerd. Als je het spel zelf wil uitvoeren in deze modus zal je het uitvoerbare bestand van het spel zelf moeten uitvoeren in de compatibiliteitsmodus.
  • Dus ook al 'denkt' het installatie bestand op XP te draaien, de uiteindelijk toepassing zal gewoon volledig Windows 7 draaiende zijn, tenzij je zelf natuurlijk daarvan weer de compatibiliteitsmodus instelt?
  • Inderdaad.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.