Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Excel kopieert waarde ipv formule

pieter1969
14 antwoorden
 • Sinds een paar dagen heb ik een probleem met Excel 2007.

  Als ik een cel waar een formule in staat wik kopieeren dan kopieert hij de waarde in de cel maar niet de formule. Zal ongetwijfeld ergens een instelling zijn maar weet niet waar ik het kan vinden. Als ik op plakken speciaal klik dan zie ik alleen maar plakken als unicode of text staan.

  Hoe los ik dit op?
  :?

  Ben er inmiddels achter dat het iets met het klembord te maken heeft. Als ik die namelijk oproep en eerst helemaal leeg maak en dan de kopieer en plak actie doe dan worden de formules wel netjes gekopieerd. Is dus blijkbaar een instelling van het klembord.
 • De formule kan je plakken door plakken speciaal te gebruiken.

  Rechtermuisknop -> Plakken speciaal -> F (Fx) Formules
 • Dat is juist het probleem. Als ik kies voor plakken speciaal dan zie ik alleen:

  unicodetekst en tekst staan. Kan niets met formulies. Alles wordt gekopieerd als platte tekst. Opmaak en formules worden niet meegenomen. Vroeger nooit problemen meetr gehad. Pas sinds twee dagen dot probleem.

  :evil:
 • Gewoon Kopiëren, dan Plakken / Formule

  View My Video

  groet, mericya
 • Gebruik CTRL+C om te kopieren en daarna plakken speciaal.
  De volledige uitleg omtrent plakken speciaal staat op:

  http://office.microsoft.com/nl-nl/excel-help/specifieke-celinhoud-of-kenmerken-kopieren-in-een-werkblad-HP001216415.aspx?CTT=1
 • Ik heb vanmorgen systeemherstel gedaan van Vista en nu werkt kopieeren en plakken weer zoals normaal.

  Kan dus slotje op. 8)
 • Helaas. Te voorbarig.

  Als ik probeer te kopieeren met ctrl c en kies voor plakken speciaal dan krijg ik niet alles opties te zien. Snap er echt niets van. :(
 • [quote:79671b51c2="gerben3"]Als ik op plakken speciaal klik dan zie ik alleen maar plakken als unicode of text staan.[/quote:79671b51c2]
  Ad-on in Excel; Internet Explorer; Firefox ¿¿¿
  [img:79671b51c2]http://i39.tinypic.com/243g2v7.png[/img:79671b51c2] <- Klikerdeklik
 • In Office 2000 heb ik sinds kort hetzelfde probleem. Soms wil excel alleen maar waarden plakken, geen formules. In Word gebeurt iets vergelijkbaars : tekst wordt zonder opmaak gekopieerd. Er achter gekomen dat dit voorkomt nadat ik iets van een internet pagina heb gekopieerd. Dat wordt alleen maar als platte tekst geplakt. Ik heb office al opnieuw geïnstalleerd zonder resultaat. Ik werk met Internet Explorer 8.0. Zou het daaraan kunnen liggen? Heeft iemand wellicht een zinvolle suggestie, want het is om gek van te worden :cry:
 • Om te beginnen welkom in het forum, echter om botsingen met [b:3c8cda9d3a]TS[/b:3c8cda9d3a] ([b:3c8cda9d3a]T[/b:3c8cda9d3a]opic [b:3c8cda9d3a]S[/b:3c8cda9d3a]tarter) te voorkomen is het handiger een eigen onderwerp te starten zodat reacties niet door elkaar gaan lopen.
  Praktisch is dan wel een link naar dit onderwerp te plaatsen, zodat duidelijk is welke tips en handelingen reeds uitgevoerd zijn.
  Geef relevante info als feedback en vermeld minimaal je Windows versie.

  Dus…… hebben de vorige reactie(s) iets opgeleverd?
  Werkt het "Klembord" ten tijden van het probleem wel?
  Start -> Uitvoeren -> [b:3c8cda9d3a]clipbrd[/b:3c8cda9d3a] -> OK
  Plak iets in Notepad
  Virtualbox draaien die "Klembord" reserveert?
  Een tweak- of opschoonprogramma draaien die het "Klembord" schoont. IOBIT - Advanced System Care of ander?
  Ook gelezen om [b:3c8cda9d3a]rdpclip.exe[/b:3c8cda9d3a] te stoppen in "Taakbeheer".
  http://www.processlibrary.com/directory/files
  dpclip/25310/
 • Door Skype wellicht:
  http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2010-excel/solved-excel-2010-word-2010-powerpoint-2010-paste/f293995c-c52c-458a-86d6-da41e81d507f

  Hier voor 2010 maar wellicht zoiets bij jou?
 • [quote:a32967b41d="andre@home"]Door Skype wellicht[/quote:a32967b41d]Yep.. zoals ik al naar de ad-on(s) verwijs…. is te lezen "Firefox prefs, disabled Skype"

  Mogelijk is er een update… 8)
 • Ik zal de volgende keer een nieuwe melding aanmaken, maar voorlopig ben ik geholpen door de tip mbt Skype. Update doorgevoerd en nergens geen last meer van. Bedankt! :lol:
 • [quote:754f970b59="mar10n"]Update doorgevoerd en nergens geen last meer van.[/quote:754f970b59]Mooi :D
  Waar de samenwerking al niet toe leidt.
  Bedankt voor het melden :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.