Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan geen video's afspelen in WMC

4 antwoorden
  • Notabene een van de belangrijkste dingen in dat programma. Wie weet wat ik fout doe of wat er gedaan moet worden. Er zouden bestanden missen, staat in de melding. 'n Collega roept iets over codecs. Info: Ik heb de laptop onlangs naar de fabrieksinstellingen terug gezet. Het draait op Windows Vista Home Premium build 6001: SP 1. Wie kan mij helpen met 'n aantal tips. Graag in Jip & Janneke taal svp. Ik ben hier niet zo in thuis namelijk. Dank alvast.
  • Beslist niet alle video's zijn standaard af te spelen in WMC (of in WMP). Je moet daartoe eerst de benodigde codecs installeren, óf een alternatieve mediaplayer installeren en gebruiken. GOM Player is een prettige mediaplayer, die gebruik ik zelf, en ook VLC media player wordt door velen zeer gewaardeerd. Daarnaast - Zo spoedig mogelijk Vista updaten naar SP2 [b:c6f9eadac7]!![/b:c6f9eadac7] SP1 wordt niet meer ondersteund en geeft een serieus veiligheidsrisico. Installeer je geen updates, via Windows Update?
  • VLC is goed . winamp ook
  • Dank voor de reactie. Ja, update doe ik, lees: Windows, regelmatig. Gebeurt vaak bij uitzetten. En die filmpjes zijn nu niet echt de hogere wiskunde formaten of zo. Zit gewoon avi tussen, mpg en mp4. Een alternatieve player gebruiken doe ik al, te weten VLC Player. Die speelt eigenlijk alles wel af. Maar ik vind het zo knullig dat het in de standaard software op mijn laptop niet kan. De WMC ziet er best geikt uit en ik wil het eigenlijk gewoon gebruiken. Kodeks installeren. Wat 'n gedoe eigenlijk. Waarom is dat niet standaard in Windows voor de gemiddelde stupid end-user? Maar okay, hoe doe je dat?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.