Vraag & Antwoord

OS Windows

xp pro start wil niet meer opstarten.

Anoniem
f.j.stols
7 antwoorden
 • sinds vandaag start pc niet meer op. Eerder deed hij ook al spontaan eens een chkdsk, en dan ging het wel goed In de twee jaar dat ik de pc heb nog nooit gebeurd. Daarna een herstelpunt gemaakt. Maar nu: chkdsk wordt spontaan afgebroken met mededeling "insufficient disk space to fix volume bitmaps" en start dan verder door met als resultaat wit bureaublad met mededeling + gele driehoek "desktop recovery "en iets van script error. De pc is dan verder niet vooruit te branden.
  Opstarten in V.M.: stagneert zelfs!
  Alvorens ik opnieuw een XP zou moeten installeren vraag ik hier om verder advies. Het betreft uiteraard een officiële XP met een (Engelstalige) cd meegeleverd. Wel heb ik nu een half dozijn foto's van de foutmeldingen gemaakt voor eventuele liefhebbers.
 • De melding 'insufficient diskspace' doet vermoeden dat de schijf aardig vol zit. Als niets meer helpt kun je eerst eens opstarten met een Ubuntu Live disk of Knoppix o.i.d. en wat ruimte vrij maken op de drive. Mogelijk dat daarna de schijfcontrole wel verder gaat en de nodige herstellingen doet, met mogelijk als resultaat een werkende computer.
 • prullenbak legen temp opschonen .

  http://www.bootdisk.com/
 • prullenbak wordt regelmatig leeg geschráápt. Ccleaner eveneens regelmatig. Iemand nog en suggestie?
 • [quote:32b898fa46="f.j.stols"]prullenbak wordt regelmatig leeg geschráápt. Ccleaner eveneens regelmatig. Iemand nog en suggestie?[/quote:32b898fa46]

  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  grotere hdisk .
  flauw he
 • [b:25ff5f2ab5]Hoeveel disk ruimte is er vrij?[/b:25ff5f2ab5] ZOu pakweg 15 percent moeten zijn.
  Via google vindt je een hoopt topics hierover.
 • [img:ea1ad1db0f]http://i42.tinypic.com/vyqzvq.jpg[/img:ea1ad1db0f]
  is wat ik zie..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.