Vraag & Antwoord

OS Windows

W7 start niet door na "Checking NVRAM"

Anoniem
derkdejong
2 antwoorden
 • Gisteravond mijn W7 PC uitgezet en toen kreeg ik de mededeling dat er nog bewerkingen werden uitgevoerd en dat de PC daarna automatisch zou worden afgesloten. Vanochtend stond die mededeling er nog steeds en de PC was dus niet afgesloten.

  Toen de met de aan/uit-schakelaar de spanning eraf, 1 minuut gewacht en weer aangezet. Er komt een opstartscherm met "Del voor opstartopties en [F12] voor boot menu". Dat verdwijnt na enige tijd, maar de PC start niet door: er komt alleen een knipperende cursor linksboven op een zwart scherm.

  Niet getreurd: de recente opstart-CD van mijn Acronis-12 gepakt, opnieuw PC aan en op [F12] gedrukt om de boot op CD te zetten i.p.v. de HD. Acronis wordt geladen en ik kies voor Windows starten: het resultaat is gelijk: weer een eenzaam knipperende cursor op een zwart scherm, maar daaraan vooraf ging heel even het bericht "Checking NVRAM" (wat dat ook moge zijn).

  Nog geen paniek: dezelfde opstart-CD gebruikt en dit keer de optie om de recente (12-04-2012) systeemimage terug te zetten. Dat gaat als vanouds goed, maar na zo'n kwartier start de PC niet normaal op zoals was gevraagd, maar verschijnt weer heel even "Checking NVRAM" en daarna NIETS meer, behalve dan weer die eenzaam knipperende cursor op een zwart.

  De paniek slaat nu wel toe: na tig herhaalde pogingen geen enkel resultaat. Is er iemand die weet hoe ik uit deze impasse kan geraken? Mijn hele hebben en houden van de afgelopen 25 jaar is aan deze PC toevertrouwd… Graag hulp?
 • wil je een backup terug zetten .
  met acronis .
  of alleen opstarten .
  je kan proberen via F8 de boet weer aan de gang te krijgen .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.