Vraag & Antwoord

OS Windows

WinPcap

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb ene programma WinPcap $.1.1 op mijn pc staan. Ik begrijp dat dit some wordt mee geinstalleerd en dat het op de achtergrond het netwerk analyseert.

  Is dit overbodig zodat ik het verwijderen kan?
 • Ik weet alleen dat het bij mij geleverd is en gebruikt wordt in combinatie met het programma WM Recorder.
  Dus..iets om een videostroom te capturen?
 • lees hier meer over wincap:
  http://www.thewindowscenter.com/showthread.php/254-WinPcap-v4-1-1-The-Windows-Packet-Capture-Library

  overigens vermoed ik dat wat jij ontdekt als wincap $.1.1 niet een programma is maar een door wincap gegenereerde (tijdelijke) datafile (omdat die $ in de naam staat).
  dat zou betekenen dat wincap op een of andere manier actief is op je pc….
 • Of Hasta La Vista heeft per ongeluk op de Shift-toets gedrukt, toen hij de 4 typte van WinPcap 4.1.1…
 • Klopt ik had per ongeluk de shift toets ingedrukt (zo te zien).

  En het is wel echt een programma, want hij staat als 'pictogram' in de lijst geinstalleerde programma's in Revo Uninstaller.
 • een geruststelling dus!
  als wincap niet meedraait, heb je er ook geen last van.
  m.i. zou je het kunnen verwijderen, maar een paar mb op de schijf opofferen aan onzekerheid over of het veilig verwijderd kan worden….
 • Wanneer WinPcap is meegeïnstalleerd bij de installatie van een bepaald programma, en je wilt dat primaire programma kunnen gebruiken, dan lijkt het me niet verstandig om WinPcap te verwijderen, aangezien je daarmee waarschijnlijk het functioneren van het primaire programma zou belemmeren.

  Tirm noemde al WM Recorder dat WinPcap gebruikt, zelf ken ik Freemake Video Downloader dat WinPcap gebruikt, beide met hetzelfde doel, capturing/downloaden van streaming video/audio.

  Gebruik je zelf een dergelijk programma, Hasta La Vista?
  Je kunt ook eens kijken wat de installatiedatum van WinPcap is, en of die overeenkomt met de datum dat je een bepaald video download programma hebt geïnstalleerd.

  Aanvulling:
  Het zijn niet alleen video download programma's die WinPcap gebruiken, realiseerde ik me even later. Zie mijn latere bericht dat weergeeft wat voor soort programma's er eveneens allemaal ook WinPcap gebruiken.
 • Overigens -
  WinPcap 4.1.1 is al van oktober 2009.
  In juli 2010 is WinPcap 4.1.2 uitgekomen (bestandsversie 4.1.0.2001).
  http://www.winpcap.org/misc/changelog.htm
  Wanneer WinPcap versie 4.1.1 nog op je systeem staat, dan kan dat mogelijk betekenen dat het primaire programma dat WinPcap heeft meegeïnstalleerd al lang niet meer is geupdate, óf dat je dat programma ooit al eens hebt verwijderd en dat Winpcap mogelijk per ongeluk is achtergebleven.

  Ben je er achter waarmee WinPcap eerder is meegeïnstalleerd, check dan wellicht even of dat programma nog wel aanwezig is, en als het er nog is, of het dan misschien een update nodig heeft.
 • Nog wat aanknopingspunten om erachter te komen welk programma WinPcap heeft meegeïnstalleerd:
  Van de WinPcap site, onder "Introduction to WinPcap":

  [i:c0f5d38643]" Thanks to its set of features, WinPcap is the packet capture and filtering engine of many open source and commercial network tools, including protocol analyzers, network monitors, network intrusion detection systems, sniffers, traffic generators and network testers. Some of these networking tools, like Wireshark, Nmap, Snort, ntop are known and used throughout the networking community."[/i:c0f5d38643]
  http://www.winpcap.org/

  Dus [i:c0f5d38643][b:c0f5d38643]veel meer[/b:c0f5d38643][/i:c0f5d38643] dan alleen dat downloaden van streaming video dat ik eerder noemde.
 • Na ja ik heb het gewoon verwijderd en ik (d.i. de pc) heb nergens last van.

  Ik heb nu al een tijdje geen onverwachte herstarts meer gehad.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.