Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP Pro installeren

Anoniem
maanvol
8 antwoorden
 • Ik had windows xp pro x64 op een machine willen installeren, die is bestemd voor windows 7. Gelijk aan het begin van de installatie crasht het systeem (Blue Screen). Kan XP het hardware niet aan? 'Te modern, hardware'?
 • Misschien kan je eens beginnen met te vertellen over welke hardware je computer dan wel allemaal beschikt. Dan kunnen we je waarschijnlijk beter en gerichter helpen.
 • [quote:6cc19d72c0="playermijp"]Misschien kan je eens beginnen met te vertellen over welke hardware je computer dan wel allemaal beschikt. Dan kunnen we je waarschijnlijk beter en gerichter helpen.[/quote:6cc19d72c0]


  'Acer Aspire 8950G'


  http://nl.hardware.info/productinfo/115563/acer-aspire-8950g-2634g75bn#tab:specificaties
 • Waarschijnlijk is het probleem een driver die niet voor Win XP Pro x64 bestaat het probleem. Dat is een groot probleem bij de 64-bits versie van Windows XP. Het is pas vanaf Windows Vista dat 64-bits systemen en hardware breed ondersteund worden. Waarom wil je eigenlijk XP pro op een Win 7 machine zetten?
 • [quote:0f43a26423="playermijp"]…… Waarom wil je eigenlijk XP pro op een Win 7 machine zetten?[/quote:0f43a26423]

  En zoals hier boven staat is de x64 versie nou niet echt een uitblinker in ondersteuning. Als je dan toch persé XP wil, kies dan gewoon de 32 bits versie.
 • [quote:65d7079f43="playermijp"]Waarschijnlijk is het probleem een driver die niet voor Win XP Pro x64 bestaat het probleem. Dat is een groot probleem bij de 64-bits versie van Windows XP. Het is pas vanaf Windows Vista dat 64-bits systemen en hardware breed ondersteund worden. Waarom wil je eigenlijk XP pro op een Win 7 machine zetten?[/quote:65d7079f43]

  Een driver op mijn windows 7 corrumpeert internetbrowsers, waardoor ik niet internet op kan. Bestaat er een tool om na te gaan welke driver de ellende doet ontstaan?

  Het is geen virus.
 • Ik neem aan dat je de veilige modus al geprobeerd heb ?
  Dan zijn de drivers van video en geluidskaart e.d niet geïnstalleerd.
  Als het een driver in Win 7 zelf is, wordt het volgens mij wel lastig.
 • Heb je al van de website van je fabrikant de recenste driver al gedownload? . Zo niet dan download je de driver op andere pc en instaleer het vanaf je usb stick op deze PC .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.