Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan office bestanden niet openen via WIndows Live Mail

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Een kennis kan ondanks dat bij 'standaard programma's' bij '*.doc' is aangegeven dat MS Word het standaard programma moet zijn waarmee deze bestanden geopend moeten worden, deze toch niet openen in Windows Live Mail.

  Dan komt toch de foutmelding dat er geen programma is gekoppeld aan deze bestanden. In het mailprogramma is bij beveiliging de optie uitgeschakeld dat bestanden die virussen kunnen bevatten niet geopend mogen worden.

  Kan het liggen aan een verkeerde install van Office? Het probleem doet zich ook voor bij excel bestanden. PDF bestanden openen wel gewoon.

  Er is wel eens een tweede Office versie overheen gezet geloof ik. Maar MS Word werkt gewoon, dus ik snap niet waarom ze in de mail niet openen.
 • Welke office? vanaf 2007 is de extentie docx voor documenten behalve wanneer ze als office 97 document is opgeslagen.
 • [quote:f4a07607e4="PC1"]Welke office? vanaf 2007 is de extentie docx voor documenten behalve wanneer ze als office 97 document is opgeslagen.[/quote:f4a07607e4]

  Het is office 2010 voor studenten. Maar dat doet eigenlijk niet echt ter zake, want mensen kunnen je nog steeds *.doc bestanden sturen en die moet je toch gewoon kunnen openen in Windows Live Mail met het gekoppeldw MS Word programma. Ik begrijp niet waarom hij toch zegt 'geen programma gekoppeld aan deze bestanden', terwijl dat wel zo ingesteld is. Geldt overigens ook voor de excel bestanden e.d.
 • De bijlage eerst opslaan en dan openen lukt wel?
  Unable to Open .DOC Attachments From Windows Mail or Windows Live Mail
  Zie ook:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=214671

  Is het voor *.doc hiermee opgelost, maar voor andere extensies (bijlagen) niet, Google dan met dezelfde zin, maar verander [b:508782b2f5]*.doc[/b:508782b2f5] in de andere extensie.
 • Ja dat eerste lukt wel. Ik heb de tweede oplossing even doorgestuurd, ik hoor wel of het nu gelukt is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.