Vraag & Antwoord

OS Windows

Java update

Anoniem
lion
5 antwoorden
 • Misschien wat discutabel, maar als Windows onderdeel hoort dit draadje m.i. hier thuis:

  Terug van 2 weken weg en 2 systemen weer opgestart:
  Win 7 Home Prem. 64 bits meldt een Java update: Java wordt na updaten bijgewerkt naar [u:ca9dee2cb7]versie 6 update 33[/u:ca9dee2cb7].
  Win 7 Pro 32 bits meldt een Java update: Bij updaten wordt eerst door Windows de oude versie verwijderd, vervolgens wordt een installer geïnstalleerd, wordt JavaFX (wat is dit nou weer?) geïnstalleerd en wordt uiteindelijk [u:ca9dee2cb7]Java 7 versie 5[/u:ca9dee2cb7] op het systeem gezet.

  Beide systemen geven na installatie aan de laatste versie te hebben. Wie kan deze verschillen verklaren en wie weet wat dat JavaFX inhoudt….?

  Edit:
  Inmiddels heb ik wat info gevonden m.b.t. JavaFX, maar ik vind het onbegrijpelijk dat dit ongevraagd samen met een nieuwe Java versie wordt geïnstalleerd….!
  Verder nogal vreemd dat op het ene systeem 6.33 als laatste en op een ander 7.5 als laatste wordt geïndiceerd……
  Totdat er wat duidelijkheid komt, ga ik het voorlopig maar eens zonder Java doen…..
 • Dit is inderdaad heel onduidelijk, maar 6 en 7 worden naast elkaar ontwikkeld en geüpdatet. Ik meen dat het de bedoeling is dat de ontwikkeling van 6, eind dit jaar stopt en dat dan 7 de enige versie wordt. Ik heb wel horen beweren dat 6 de normale versie is, en 7 voor ontwikkelaars, dus wat experimenteel. Maar beide werken stabiel, en aangezien beide updates krijgen, maakt het denk ik weinig uit welke je gebruikt.
 • In die richting dacht ik ook, maar erg wazig blijft het feit dat de ene machine update van 6 naar 7 en de andere van 6.x naar 6.y.
  Ik zat te denken aan een 32 resp. 64 bit verschil en ben benieuwd wat mijn XP Pro en XP Home systemen gaan doen.

  Wat ook blijft, is het feit dat bij een update van 6 naar 7, de gebruiker ook nog eens ongevraagd getracteerd wordt op JavaFX….

  Als dat niet verandert, dan is Java voor mij historie. Ik heb niet het idee dat het onmisbaar is…..
 • Verwijder het eens en kijk of je problemen krijgt. Het wordt hier en daar wel op websites gebruikt, maar inderdaad niet zoveel. Er zijn ook wel programma's die het gebruiken, waaronder openoffice.
 • [quote:419d6db695="lion"]Ik heb niet het idee dat het onmisbaar is…..[/quote:419d6db695]
  Ik heb het al een jaar geleden in de prullenbak gekieperd en 'k heb het nog niet gemist - enfin: één of twee keer toen ik een bepaald (nieuw, overbodig) progje wilde installeren.

  En ik heb dus ook niet langer gevaar meer van al die Java-lekken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.