Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows loopt vast bij start

Anoniem
ldej24
12 antwoorden
 • Bij opstarten van mijn computer met Win XP kom ik niet verder dan pagina "Klik op uw gebruikersnaam om te beginnen". Klikken op de gebruikersnamen of op Uitschakelen geeft geen reactie.
  Ik moet vermelden dat ik een nieuwe gebruikersnaam heb toegevoegd zonder een wachtwoord aan te geven. Waarschijnlijk niet verstandig.
 • En in veilige modus?
 • [quote:e574f5b4b7="Frits Raaf"]En in veilige modus?[/quote:e574f5b4b7]

  Zelfde probleem wanneer ik opstart in veilige modus
 • Een gebruiker zonder wachtwoord zou toch geen enkel probleem mogen zijn. Dus zou prima moeten werken. Heb je nog andere accounts die je kan proberen of werkt het inlog scherm helemaal niet meer

  Heb je een Windows XP CD? Als je daarvan opstart kan je een repair draaien. Die lost die soort problemen nog wel eens op.

  http://computertotaal.nl/software/1935-windows-xp-herstellen.html

  Mocht dat ook geen oplossing bieden, dan zou is het mogelijk XP te herstellen door middel van een soort herinstallatie. Hierbij word je bestaande installatie gerepareerd, dit is dus geen volledige herinstallatie.

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;315341
  http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/221571-XP-Handleiding-Windows-XP-herstellen-naar-default
 • Ik heb geen Widows XP CD. The OS was voorgeïnstalleerd op de computer (Acer Aspire One Pro).

  Wel heb ik ooit een Microsoft Windows Recovery Console gemaakt, opstartmogelijkheid naast Windows XP. Zou dat kunnen helpen om dit probleem op te lossen?
 • Laat hem anders vanaf het inlogscherm eens crashen door de aan/uit knop meer dan 4 sec vast te houden.
  Dan weer opstarten en kijk of je een optie aangeboden krijgt: "opstarten naar de laatst goed werkende configuratie"….
  Of effe een CD lenen en Repair uitvoeren, kan dit niet met jouw "console" (effe googlen, je weet zelf wat je hebt…. hoop ik…)
 • Je kan kijken of je met de recovery console het probleem kan fixen. Zie vorige antwoord voor de links. Kan geen kwaad, maar ik ben bang dat dit het probleem niet oplost. Is meer voor problemen tijdens het opstarten, niet als je al het inlog scherm hebt. Maar wie weet helpt het. Zijn maar een paar commando's die je hoeft uit te voeren, als het werkt ben je binnen paar minuten weer up and running.

  Anders word het een CD zien te vinden of een volledig herinstallatie van je systeem via recovery partitie die wel is meegeleverd hoop ik…?
 • Ik kan niet voorbij de gebruikersnaam-pagina komen. Ik ben bang dat het een nieuwe installatie gaat worden.
  Zou ik via Ubuntu nog wat kunnen doen? Ik zou in ieder geval willen checken wat ik kwijt ga raken met een nieuwe installatie en eventueel deze bestanden willen redden.
 • Je kan met een ubuntu bootable cd waarschijnlijk wel bij je data en zaken er afhalen, bijvoorbeeld naar usb-disk of andere hd. Er zijn ook diverse gratis rescue disks te downloaden hiervoor.

  Bijvoorbeeld : http://www.nu2.nu/pebuilder/

  Andere optie als je extra computer te beschikking hebt (desktop) is je hd daar in hangen (naast een wel werkende installatie) en dan je data er afhalen, zo doen wij het vaak op het werk. Moet je wel wat geluk hebben dat je hd kan overhangen, soms mis je gewoon de juiste aansluitingen.
 • Ik heb een Win98 bootable disk. Heb deze al uitgeprobeerd op een andere computer (ik heb meerdere - oudere- laptops). Ik kom dan in DOS, en kan dan bestanden kopiëren naar een andere partitie. Ik verwacht dat dat ook zal werken op deze computer. Kopieren naar een USB-stick onder DOS is, denk ik mij te herinneren, niet eenvoudig.

  Wat zou ik, vanuit DOS, aan XP kunnen veranderen zodat het tenminste toegankelijk wordt? Daarna zou ik een factory reset kunnen proberen. Heb ik het juist wanneer ik veronderstel dat een factory reset geen veranderingen tot gevolg zal hebben wat betreft de partitionering? Ben een beetje bezorgd dat ik door de een of andere onhandige aktie iets (fataals) in de partitionering zou (kunnen) veranderen, en ik de partitie met data zou verliezen.
 • Via het commando diskpart kan je usb devices koppelen. Weet alleen niet of dit al op deze bootdisk staat. Als je in de recovery console van Windows XP kan komen dan staat hij daar wel volgens mij.

  http://support.microsoft.com/kb/300415/nl

  Vanuit DOS kan je verder weinig aan XP veranderen zonder risico te lopen dat je nog meer sloopt. tenminst tot zover ik weet…

  Wees ook wat voorzichtig met Diskpart, ga geen zaken verwijderen, want dan kan het fout gaan.
 • Voordat je gaat rotzooien, kijk dan eerst hier: http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.