Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows reset ineens settings

Anoniem
thomaszz85
8 antwoorden
 • Beste mensen.

  Mijn Windows 7 computer reset ineens alle desktop items na opnieuw opstarten en een full screen spel. Ook zijn alle map indelingen gereset. Waar ze normaal staan op "grote iconen" en "geschikt op datum" is het nu elke keer weer "lijst" "geschikt op naam". Ook wanneer ik niet opnieuw opstart, gewoon elke keer als ik een map open.

  Graag hoor ik ideeën over hoe dit op te lossen.
 • wellicht overbodig: als je de indelingen weer terugzet, eerst op toepassen klikken en dan op ok. dat is de enige manier waarop windows weet dat dat altijd zo moet.
 • Ok, maar waar zijn de instellingen dan?

  Automatisch schikken van de desktop items was al uitgevinkt, hij deed 't toch.
  En waar vind ik "blijf van alle mapindelingen af" ?
 • verkenner-mapopties
 • Bedankt. Maar ik kon ook alleen maar "standaardinstellingen herstellen" vinden. Dat werkte niet.
  Geen "hou-op-met-elke-keer-opnieuw-weergeven-als-lijst-en-sorteren-op- naam"-knop.

  Hoe kan ik dát fiksen?

  Geldt voor alle mappen. Ik selecteer elke keer opnieuw "grote pictogrammen, sorteren op datum", maar als je een seconde later weer terugkomt in diezelfde map (en alle andere mappen) staat 'ie weer op "lijst en naam".
 • hou op krijg je als je, zoals gezegd, de gewijzigde instellingen bevestigt door eerst op toepassen te klikken en dán op ok
 • Dat "toepassen" en "ok" verhaal is onderhand wel duidelijk. En voor als je het nog niet doorhad: dat heb ik continu gedaan, en 't werkt niet.

  Zou jij specifiek kunnen zijn over welke instellingen je het hebt? Want nogmaals, ik zie alleen "standaardinstellingen", er staat niks over "lijst-weergave" of "schikken op" enz.
 • wat betreft bureaubladpictogrammen: rechtsklik op bureaublad-persoonlijke voorkeuren-instellingen voor bureaubladpictogrammen. staat wellicht een vinkje dat themaas de instellingen mogen wijzigen?
  en overigens heb je het over mappen: waar ik naar verwijs zijn de instellingen in windows verkenner - organiseren - mapopties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.