Vraag & Antwoord

OS Windows

Icoontjes bureaublad.

Anoniem
Edouard
7 antwoorden
 • Windows 7 64 bit.

  Is het mogelijk om te verhinderen dat de icoontjes op mijn bureaublad niet van plaats verwisselen. Om éen of andere reden lijkt dit de laatste dagen regelmatig het geval.
 • Rechtsklik op je bureuablad en bij beeld een vinkje zetten bij uitlijnen op raster.
  En pictogrammen automatisch rangschikken.
 • Joeps zelfs na het plaatsen van het vinkje…alles opnieuw van plaats gewisseld…
 • In feite gebeurt het volgende: mijn icoontjes zijn in een bepaalde volgorde op mijn bireaublad gerangschikt. die posities zou ik willen behouden. Als ik een vinkje plaats bij automatisch rangschikken, stel ik vast dat ze allemaal een andere "plaats" innemen…en dat mijn vooropgstelde plaatsing opnieuw helemaal is gewijzigd.
 • Hmmm, vreemd dit is toch de methode om het zo te behouden:

  Bureaubladpictogrammen ordenen
  De bureaubladpictogrammen kunnen netjes worden geordend door met rechts op een leeg gedeelte van het bureaublad te klikken en vervolgens te kiezen voor Beeld, Pictogrammen Automatisch schikken. Eventueel kan hier ook de optie Pictogrammen uitlijnen op raster worden ge(de)activeerd.

  Grootte bureaubladpictogrammen wijzigen
  Vindt u de bureaubladpictogrammen te groot of juist te klein? Het formaat kan eenvoudig worden gewijzigd door het bureaublad te activeren (klik met links op het bureaublad), de CTRL-toets in te drukken en tegelijkertijd het wieltje van de muis op of neer te scrollen. Let wel op: door het verkleinen of vergroten van pictogrammen kan de rangschikking op het bureaublad worden gewijzigd. Aangezien de indeling alleen handmatig weer kan worden hersteld, is een waarschuwing wel op zijn plaats…
 • Wel 'uitlijnen op raster', niet 'automatisch rangschikken'. Dan zou het goed moeten gaan.
 • misschien is dit de oplosing:
  http://www.addictivetips.com/windows-tips/easy-way-to-restore-keep-desktop-icon-layout-in-windows-7/
  maar ook dàn gaat er nog wel eens iets mis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.