Vraag & Antwoord

OS Windows

Alle tekst is cursief

Anoniem
porrelaar
5 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds vanochtend zit ik met een vervelend probleem. Bijna alle tekst op webpagina's is cursief. Soms is ook de tekst in andere software ook cursief. Zo kreeg ik deze morgen een melding dat flash player geupdate moest worden en ook deze tekst was cursief. Ik gebruik Google Chrome als browser. Ik heb al google gezocht en blijkbaar komt dit probleem vaak voor, maar niemand heeft blijkbaar een goedwerkende oplossing. Ik heb ook al geprobeerd om Arial (met dit lettertype gebeurt het steeds) te verwijderen, maar dan zegt de computer dat Arial Cursif in gebruik is door een programma, terwijl er niks open staat.

  Kunnen jullie mij soms helpen?

  Bij voorbaat dank,
 • Nu heb ik deze ochtend mijn notebook opgestart met de Ubuntu 12.04 cd en heb ik alle Arial lettertypes verwijderd uit de Windows Font map. Toen ik terug naar windows ging, waren alle lettertypen die eerste cursief stonden terug recht, maar zonder Arial (wat begrijpelijk is). Nu heb ik terug de volledige Arial boel geïnstalleerd en staat alles weer cursief.

  Ik ben echt ten einde raad. Weten jullie echt niks om me te helpen?

  Bij voorbaat dank,
 • Wellicht heb je het volgende ook al geprobeert: Configuratiescherm\Vormgeving en persoonlijke instellingen\Lettertypen\Lettertype-instellingen
  dan standaardlettertypen herstellen.

  vr.gr.
 • Het lijkt erop dat een of meer van jouw Arial lettertypes corrupt/beschadigd is geraakt.
  In mijn map met lettertypes tel ik maar liefst 10 verschillende Arial fonts: Black Standaard; Cursief; Narrow cursief; Narrow Standaard; Narrow Vet; Narrow Vet Cursief; Rounded MT Bold Standaard; Standaard; Vet en tenslotte Vet Cursief.
  Je kunt even via Start > Configuratiescherm > Lettertypes naar je map met lettertypes gaan.
  Dubbelklik dan eens op [u:da83253bf3]Arial Standaard[/u:da83253bf3]. Dit lettertype hoort automatisch geopend te worden door Windows Lettertype-viewer. Gebeurt dat ook?

  Gebruik jij misschien Steam (voor spellen)? Kijk dan eens hier voor de mogelijke oorzaak én oplossing van jouw probleem: http://www.spotx.nu/topic/1225-door-steam-update-raakt-arial-lettertype-corrupt/
 • Bedankt. Ik gebruik inderdaad Steam en de Arial Fix werkt! Heel erg bedankt!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.