Vraag & Antwoord

OS Windows

Externe HD van Primary naar Logical converteren

Anoniem
gerben
3 antwoorden
  • Ik ben in het bezit van een [b:331bde8b23]externe HD[/b:331bde8b23] van 1TB die voor 80% vol is. Ik zie dat ze als primary ingesteld is. Ik wil ze nu naar Logical converteren (vraag me aub niet waarom). Zou dit lang duren ?

    Ik vraag dit maar omdat ik een tijdje geleden een externe schijf van dezelfde grootte wou formatteren en vergeten was "quick format" aan te vinken. Na een half uur formatteren was het formatteren slechts met 1% gevorderd. Heb het formatteren toen afgebroken en een Quick Format gedaan. Dat was op 2 minuten gedaan.
  • Dat kan wel met een partitioneertool als easeus partition master. Hou er rekening mee, dat je bestanden kunt kwijtraken. De kans is niet zo groot, maar wel degelijk aanwezig. Ik zou dus ook minimaal een backup maken van bestanden die je beslist niet kwijt wilt.
  • Ik heb die Easus, maar zoals ik zei wou ik in feite op voorhand weten hoe lang dat dat ongeveer ging duren vooraleer ik eraan begin. Als dat voor een voor 80% gevulde HD van 1TB een dag gaat duren begin ik er niet aan. Ik ga die 1TB schijf nooit gebruiken voor een OS, dus mag dat voor mij gerust een gewone Logical blijven.

    Een formatteren kan men afbreken maar een omzetten van Primary naar Logical denk ik niet dat men dat kan afbreken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.