Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows installeren op losgekoppelde harde schijf

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Goedemiddag!

  Sinds gisteren probeer ik windows op mijn laptop te installeren, dat is nog niet gelukt. Er staat geen OS meer op, en via een usb of DVD lukt het ook niet. Dus ik heb vanochtend bedacht om de harde schijf aan te sluiten op een andere laptop als externe schijf, om te kijken of ik er nu windows op kan zetten.

  Ik heb een iso bestand met de windows die ik er op zou willen, maar hoe moet ik dit doen? Eerst die hele schijf formatteren? (geen probleem, staat niets belangrijks op, alleen wat restanten van een gecrasthe windows 8-versie)

  Elke reply zou me ontzettend helpen, want tot nu ben ik met Google ook niet verder gekomen.

  Bij voorbaat dank,

  Sam
 • Installeren op een andere laptop werkt alleen indien de chipset hetzelfde is, bij Vista of later is het sowieso niet meer mogelijk.

  Je kunt beter vertellen welke problemen je ondervind bij het installeren op de juiste laptop en welke versie van windows je wilt installeren.

  Een iso dien je eerst te branden als een iso, kopieëren op een cd/dvd gaat niet werken, b.v.
 • Bedankt voor het snelle antwoord.

  Ik heb de harde schijf weer in de laptop gedaan. Ik wil windows 7 installeren, waar ik dus een iso van heb. Als ik mijn laptop opstart kom ik gelijk in de bios, verder gaat hij niet.

  Bij boot geeft hij: Boot option #1 [Windows Boot Manager (drive not present)]

  Wat kan ik het beste doen..?
 • Heb je de schijf al eens getest met een diagnosetool van de fabrikant?
  Heb je in de andere pc geen problemen met uitlezen van de schijf?

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • Diagnoseherstel al gedaan, iets dat er in ieder geval op leek toen ik een windows 8 cd er in deed, maar hij gaf geen oplossingen.
  Ik had m net aan een andere laptop hangen, dan heb ik er geen problemen mee.
  Volgens mij moet ik 'm gewoon formatteren en dan met een DVD win7 er op kunnen zetten, maar tot nu toe is het me niet gelukt dat te branden..
 • Maar als ik het goed begrijp kan ik dus ook gewoon een iso branden op een DVD, die in mijn laptop doen, en dan booten vanaf CD. Dan zou hij windows moeten installeren vanaf die DVD.

  Klopt dat? Welk programma is dan het handigst om 'm mee te branden?
 • Als de laptop niet defect is, zou dat inderdaad zo moeten gaan. Je moet wel de bootvolgorde in het bios aanpassen, zodat ie vanaf dvd opstart.

  Als je een pc hebt met windows 7 erop, kun je rechtstreeks iso's branden. Verder kun je vrijwel alle brandsoftware gebruiken, bijvoorbeeld imgburn.

  Als je laptop vanaf usb wil booten, kun je windows ook vanaf een usb stick installeren. Heb je wel een tooltje voor nodig van microsoft.
  http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool.shtml
 • Je kan wel een externe harde schijf gebruiken om Windows 8 op te zetten. Dit kan je met een andere computer installeren op die hdd. Dit heet Windows To Go en is nieuw met Windows 8. Hoe je dit kan doen kan je hier lezen: http://arstechnica.com/business/2012/03/ordering-windows-to-go-how-to-create-a-bootable-windows-8-usb-thumb-drive/
 • Bedankt voor jullie reacties. Mijn iso is bijna klaar met branden.
  Gerben, opzich werkt mijn laptop prima, alleen heb ik wat onderdelen van de harde schijf gewist. Maar volgens mij zou dat dit proces niet moeten verstoren? Of zou ik iets gewist kunnen hebben waardoor hij niet weet wat hij met de DVD aanmoet?
 • Nee, dat zou geen probleem moeten zijn. Je kunt windows immers ook op een kale harddisk installeren. Maak in het vervolg regelmatig een image backup, dan ben je in tien minuten weer het heertje.
 • Yes, ik wilde het gisteren iets te snel doen. De iso van win7 werkt tot zover; hij laadt het installatie-scherm, en dan krijg ik het probleem dat ik elke keer heb, bij welke versie van windows dan ook:

  Ik zie een scherm waar dit op staat:

  "Waar wilt u windows installeren?

  Schijf 0 partitie 1
  Schijf 0 partitie 2
  schijf 0: niet toe-toegewezen partitie"

  En als ik op 1 van die 3 partities klik zie ik:

  "Windows kan op deze schijf niet worden geinstalleerd. (details weergeven)"

  En als ik dan op details klik, krijg ik te horen: "Kan Windows niet op deze schijf installeren. De geselecteerde schijf heeft een GPT-partitiestijl."

  What to do?

  EDIT: Ok, volgens mij moet een partitie NTFS geformatteerd zijn. Hoe doe ik dat? Moet ik m alsnog aan een andere laptop hangen is het niet?
 • ik zou eerst maar eens al die partities weghalen .
  door er een disk van te maken met GParted Live Cd
 • Die GPT moet eraf, de originele mbr herstellen dus.

  http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Livecd
  Kan met een live cd waar testdisk op staat, zal ook wel op de eerder genoemde staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.