Vraag & Antwoord

OS Windows

PC geluid aansluiten via HDMI vraag

Anoniem
Lange Pier
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vraag betreffende het aansluiten van mijn PC op een Bose Lifestyle 35 systeem. Wat ik gedaan heb is vanaf de videokaart met een HDM kabel op mijn Bose systeem aangesloten. Beeld prima maar ik heb geen geluid en onder "geluiden" staat de HDMI ook niet. Het probleem is dat als ik vanaf de PC met een digitale kabel naar de Bose gaat hij dat ziet als een nieuw apparaat.

  Ik heb geen mogelijkheid om bvb in het menu van de Bose een HDMI aansluiting te koppelen aan een andere geluidskabel. Is daar een oplossing voor of moet ik iets van andere hardware hebben?
 • HDMI geluidsdriver van de grafische kaart is geïnstalleerd?
 • Welke videokaart heb je?
 • quote="Marc H"]Welke videokaart heb je?

  Ik heb een GeForce 8600 GT erin zitten.

  @Lange Pier

  Ik heb alle drivers die op de bijgeleverde cd stonden en voor de rest niet. Zijn die HDMI-drivers ergens te downloaden? Had er eigenlijk nog nooit van gehoord.
 • De 8600 GT heeft volgens mij geen audio onboard. Waarschijnlijk zit er een header op de videokaart om de audio door te lussen vanaf het moederbord.
 • [quote:f6c2d288e4="Marc H"]De 8600 GT heeft volgens mij geen audio onboard. Waarschijnlijk zit er een header op de videokaart om de audio door te lussen vanaf het moederbord.[/quote:f6c2d288e4]

  Oke, ik snap het. Mocht het nu niet mogelijk zijn om door te lussen welke wel werkende videokaart zou je aanbevelen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.