Vraag & Antwoord

OS Windows

memory stick: FAT16 of NTFS

Anoniem
perloc
6 antwoorden
 • Twee vragen.
  1. Ik heb een MEM stick van 8GB. Die is geformatteerd in FAT16
  Ik dacht dat bij FAT16 de limiet voor adressering bij (ongeveer) 4GB ligt. Toch is het hele geheugen bereikbaar. Hoe zit dat?
  2. Kan ik de stick formatteren in NTFS? En zo ja, heeft dat voordeel, b.v. in de snelheid van lezen/schrijven?

  perloc
 • Je kan er geen bestanden groter dan 4GB op wegschrijven (bijvoorbeeld een ISO). Je kan hem inderdaad in NTFS formateren en dan kan je er wel bestanden van 4GB en groter op wegschrijven.
 • Doorgaans zal ook schrijven en lezen van een in NTFS geformatteerde USB-stick sneller gaan.
 • Het zal waarschijnlijk FAT32 zijn, aangezien FAT16 beperkt is tot partities van 2GB. Als je hem alleen op windows computers gebruikt is NTFS de beste keuze. Zou je hem ook op een Mac willen gebruiken, dan kun je beter FAT32 nemen. Alternatief heb je ook nog EXFAT ("fat64";), maar dat is ook weer gebonden aan windows, en werkt niet standaard op xp.
 • Wel opletten als je NTFS formateerd.
  FAT 32 wordt door zowat alle hardware herkend; fototoestel, printer,enz.
  Dit is niet bij NTFS.
  Snelheids winst is zeer beperkt.
  Dus bij voorkeur FAT 32.
 • Sorry dat ik nu pas antwoord! De laatste 5 dagen heeft de Server eruit gelegen. Een aansluitkastje van de SERVER in de fik….
  Natuurlijk is die stick FAT32, sorry voor die FAT16.
  Ik zal hem omturnen tot NTFS, want voor een printer of foto/video apparaat gebruik ik hem niet. Soms wil ik grote bestanden via de stick overbrengen op een andere computer omdat ik nog steeds worstel met een verbinding via het netwerk (geen rechten weet je wel? en ik ben er tot nu toe niet in gestaagd om het werkend te krijgen). Overbrengen via een stick bewijst dat die beperkingen waardeloos zijn, evenals de beperkingen geen administrator te zijn. Even in Safe mode en hup, dan gaat het wel!. (Daar zal wel weer reactie op komen!!)

  In ieder geval, de beantwoorders hartelijk dank voor de inlichtingen.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.