Vraag & Antwoord

OS Windows

update driver om wifi werkend te krijgen

Anoniem
pdexie
11 antwoorden
 • Dit is mijn eerste vraag op het forum en ik ben nogal een nitwit, maar daar komt-ie. Mijn (oude, Acer) laptop met Windows Vista pakt opeens geen wifi-verbinding meer. De verbinding is er, met kabel werkt alles gewoon, maar vermoedelijk ligt het aan mijn verouderde netwerkkaart. Ik kreeg als tip om de netwerkkaart (Atheros AR5007EG) te verwijderen (hardware @ configuratiescherm) waarna die hopelijk bij het opstarten zelf naar nieuwe stuurprogramma's zou gaan zoeken. Maar hij kan de software niet vinden. Als ik het goed formuleer zoek ik dus een ge-update driver voor mijn Atheros AR5007EG netwerkkaart. Wie helpt mij?
 • ga http://www.acer.nl/ac/nl/NL/content/drivers
  vul het typenummer van de laptop in en dan kun je de nieuwste drivers downloaden.
 • je zou eens op deze website kunnen kijken wel even goed kijken of je de goede bit versie binnen haalt.
 • Hoe weet ik welke bit-versie ik nodig heb?
 • Ok, ik heb op de Acer-site de nieuwste driver gedownload. Fijn, nu staat mijn netwerkkaart weer tussen de hardware en lijkt het stuurprogramma ge-update. Ik lijk ook echt verbinding te maken met het draadloze netwerk (zegt dat-ie verbonden is) maar nog steeds geen internet. Waar kan dit aan liggen?
 • In eigenschappen van deze computer kun je wel zien welke windows versie je hebt.

  http://screenshots.en.sftcdn.net/blog/en/2010/07/64bits-vista.jpg
 • O ja, nu zie ook het aantal bit bij de systeemeigenschappen.
  Desondanks werkt wifi nog niet ondanks nieuwe driver…
 • Wat je nu eens zou kunnen doen is het modem en de router van het stroom afhalen een minuutje spanningsloos in je computer in netwerkbeheer voorkeursnetwerk verwijderen en dan 1st modem starten en helemaal op laten starten dan de router weer aan t stroom ( als je een modem/router in 1 hebt deze gewoon weer op laten starten) dan je computer netwerken laten zoeken als jouw netwerk er tussen staat selecteren en sleutel invoeren en automatisch verbinding laten maken. Kijken of je dan wel internet hebt
 • Helaas, nog steeds niet.
 • Ik heb met een laptop precies het zelfde probleem gehad.

  Download bij onderstaande link de driver en instaleer die:

  http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=22&system=4

  Vervolgens ga je naar configuratiescherm, systeem, apparaat beheer.
  Daar bij netwerkadapters laten zoeken naar netwerkadpater als de athreos gevonden wordt dan zelf kiezen voor stuurprogramma , dan daar het stuurprogramma aangeven wat je gedownload hebt.

  LET OP:

  Als je op download file klikt kan het even duren voordat je een schermpje krijgt om het bestand op te slaan.
 • Duizendmaal dank, Pdexie! Het doet het. Ik had die driver als een van die site gedownload, maar nu vertel je me net die extra stappen om het werkend te krijgen. Overigens werkte dat niet voor de driver die ik via de Acer-site had. Dit is dus echt de oplossing: Atheros.cz.

  Iedereeen bedankt voor het meedenken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.