Vraag & Antwoord

OS Windows

XP valideren maar....

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Goedemorgen allemaal,

  Gek vraagje, gister XP opnieuw.schoon op de pc gezet, originele versie/legaal wil ik hem valideren met die code pakt ie een aantal letters niet zodat ik de code niet volledig ik kan vullen.

  In Words en mail pakt ie alle letters en nummers dus aan het toetsenbord kan het niet liggen dunkt mij. Waar, in welke richting moet ik zoeken?
  Ben heel benieuwd of jullie me hiermee kunnen helpen
  :wink:

  Dank alvast voor de genomen moeite, dikke groet van jan
 • Wat voor soort toetsenbord gebruik je dan?
  Dus daarmee doel ik op de aansluiting daarvan aan de PC.
 • [quote:f9e7782379="Abraham54"]Wat voor soort toetsenbord gebruik je dan?
  Dus daarmee doel ik op de aansluiting daarvan aan de PC.[/quote:f9e7782379]

  Een draadloos toetsenbord van Microsoft, het gekke is dat ie een paar letters niet in wil tikken, de V en de W doen het bv ook niet……
 • je bent niet echt scheutig met info…
  wat deed je zelf al?
  recent boven het tobo gelunched?
  batterijen al vervangen?
 • [quote:0b561f04cb="derkdejong"]je bent niet echt scheutig met info…
  wat deed je zelf al?
  recent boven het tobo gelunched?
  batterijen al vervangen?[/quote:0b561f04cb]

  Batterij van de pc was al vervangen en van het toetsenbord ook, die was nieuw. Begrijp gewoon niet waarom het bij het valideren fout ging simpelweg omdat ik de gehele code niet kon plaatsen. Ik kan nog eens proberen om met de installatie cd een zogenaamde reparatie bij setup te laten uitvoeren….maar of dit helpt.
 • als ik het goed begrijp werkt je tobo niet feilloos, en kan je om díe reden de activering niet intoetsen.
  als het tobo nieuw is zou ik ermee terug gaan naar de winkel, maar probeer het eerst even op een andere pc, dan kom je met een beter verhaal.
 • [quote:dae5caf470="Trancetiger"]gister XP opnieuw.schoon op de pc gezet, originele versie/legaal wil ik hem valideren met die code pakt ie een aantal letters niet zodat ik de code niet volledig ik kan vullen. [/quote:dae5caf470] Bedoel je hiermee, dat je de XP installatie met succes hebt kunnen voltooien? Dan heeft XP de productcode toch al geaccepteerd. Die had je toch al ingetypt in dit scherm, die te zien is in deze hyperlink van deze XP installation.

  In principe hoef je die productcode niet tijdens de XP installatie zelf, in te typen. Meer gebruikelijk is dat te doen, via een met nlite te slipstreamen. Uitleg staat daarover onder andere op de site van SchoonePC. Dat staat beschreven bij Stap 9: Een onbeheerde setup-procedure maken. Eventueel zou daarmee Service Pack 3 ook nog mee kunnen slipstreamen.

  Valideren van XP kun je alleen, als je XP al geïnstalleerd hebt. Als het valideren mislukt, check dan op de site van Microsoft artikel 916247 Een exemplaar van Windows XP wordt niet gevalideerd met Windows Genuine Advantage.
 • [quote:7eb0e0e3fa="Trancetiger"][quote:7eb0e0e3fa="Abraham54"]Wat voor soort toetsenbord gebruik je dan?
  Dus daarmee doel ik op de aansluiting daarvan aan de PC.[/quote:7eb0e0e3fa]

  Een draadloos toetsenbord van Microsoft, het gekke is dat ie een paar letters niet in wil tikken, de V en de W doen het bv ook niet……[/quote:7eb0e0e3fa]Meestal komt dit door vuil oid. Probeer een ander toetsenbord. Schoonmaken kan, maar een positierf resultaat is afhankelijkk vh soort vuil. Kruimels en haartjes kunnen vaak weggeblazen of weggeborstld worden. Vocht, tja …
 • [quote:3099fd42e0="jolo"][quote:3099fd42e0="Trancetiger"]gister XP opnieuw.schoon op de pc gezet, originele versie/legaal wil ik hem valideren met die code pakt ie een aantal letters niet zodat ik de code niet volledig ik kan vullen. [/quote:3099fd42e0] Bedoel je hiermee, dat je de XP installatie met succes hebt kunnen voltooien? Dan heeft XP de productcode toch al geaccepteerd. Die had je toch al ingetypt in dit scherm, die te zien is in deze hyperlink van deze XP installation.

  In principe hoef je die productcode niet tijdens de XP installatie zelf, in te typen. Meer gebruikelijk is dat te doen, via een met nlite te slipstreamen. Uitleg staat daarover onder andere op de site van SchoonePC. Dat staat beschreven bij Stap 9: Een onbeheerde setup-procedure maken. Eventueel zou daarmee Service Pack 3 ook nog mee kunnen slipstreamen.

  Valideren van XP kun je alleen, als je XP al geïnstalleerd hebt. Als het valideren mislukt, check dan op de site van Microsoft artikel 916247 Een exemplaar van Windows XP wordt niet gevalideerd met Windows Genuine Advantage.[/quote:3099fd42e0]  Tijdens installatie, zo bijna aan het einden kun je het product activeren/valideren en registreren, dit wil niet maar XP staat er nu goed op. Wel krijg je dan elke keer zo'n ballonnetje in je taakbalk te zien die vraagt om binnen 30 dagen te valideren en daar loopt het mis…..
  Zal eens naar je tips kijken, bedankt alvast…ben hopelijk weer een stapje verder
 • tja, hmm, maar hoe is het nu met dat toetsenbord…?
 • Ging het om een XP installatie cd met Service Pack 3. Of had deze geen of slechts Service Pack 1 en heb je daarna Service Pack 3 handmatig geïnstalleerd. Als de productcode in de blacklist van SP2 of SP3 staat, kun je ook niet activeren. Als die productcode op een officieel uitziende Microsoft sticker staat, zoals in deze hyperlink http://www.microsoft.com/nl-nl/howtotell/Software.aspx#Packaging check dan http://support.microsoft.com/kb/307890/nl
 • [quote:c2bdb00734="derkdejong"]als ik het goed begrijp werkt je tobo niet feilloos, en kan je om [i:c2bdb00734]díe[/i:c2bdb00734] reden de activering niet intoetsen.
  als het tobo nieuw is zou ik ermee terug gaan naar de winkel, maar probeer het eerst even op een andere pc, dan kom je met een beter verhaal.[/quote:c2bdb00734]


  Het toetsenbord werkt wel na behoren in Words/Mail en dergelijke alleen bij het valideren niet…..
 • [quote:f60c18090c="jolo"]Ging het om een XP installatie cd met Service Pack 3. Of had deze geen of slechts Service Pack 1 en heb je daarna Service Pack 3 handmatig geïnstalleerd. Als de productcode in de blacklist van SP2 of SP3 staat, kun je ook niet activeren. Als die productcode op een officieel uitziende Microsoft sticker staat, zoals in deze hyperlink http://www.microsoft.com/nl-nl/howtotell/Software.aspx#Packaging check dan http://support.microsoft.com/kb/307890/nl[/quote:f60c18090c]


  Service Pack twee stond erop de rest hebben we met Windows update erop gekregen….
 • [quote:2f2e81b7ee="jolo"]Ging het om een XP installatie cd met Service Pack 3. Of had deze geen of slechts Service Pack 1 en heb je daarna Service Pack 3 handmatig geïnstalleerd. Als de productcode in de blacklist van SP2 of SP3 staat, kun je ook niet activeren. Als die productcode op een officieel uitziende Microsoft sticker staat, zoals in deze hyperlink http://www.microsoft.com/nl-nl/howtotell/Software.aspx#Packaging check dan http://support.microsoft.com/kb/307890/nl[/quote:2f2e81b7ee]


  die laatste links van jou Jolo kan ik waarschijnlijk wel wat mee, telefonisch valideren….

  http://support.microsoft.com/kb/307890/nl


  En deze link kan ik ook testen…..

  http://www.microsoft.com/genuine/diag/
 • Als aanvulling, als je diezelfde XP licentie minder dan 4 maanden geleden al had geactiveerd via het internet, al was dat op dezelve pc, dan kun je alleen telefonisch activeren. Ook als diezelfde XP licentie te vaak via het internet was geactiveerd op dezelfde pc, kan telefonisch activeren vereist zijn. Op deze wijze wil Microsoft overbelasting van de activatie-server voorkomen.
 • [quote:964c78ca55="Trancetiger"][quote:964c78ca55="Abraham54"]Wat voor soort toetsenbord gebruik je dan?
  Dus daarmee doel ik op de aansluiting daarvan aan de PC.[/quote:964c78ca55]

  Een draadloos toetsenbord van Microsoft, het gekke is dat ie een paar letters niet in wil tikken, de V en de W doen het bv ook niet……[/quote:964c78ca55]

  Toetsenbord is aangesloten met zo'n USB receiver dingetje
 • als ik het goed begrijp werkt je tobo niet feilloos, en kan je om [i:c8841d8fbb]díe[/i:c8841d8fbb] reden de activering niet intoetsen.
  als het tobo nieuw is zou ik ermee terug gaan naar de winkel, maar probeer het eerst even op een andere pc, dan kom je met een beter verhaal.[/quote


  hij werkt overal gewoon goed op
 • [quote:3cc6e1feda="jolo"]Als aanvulling, als je diezelfde XP licentie minder dan 4 maanden geleden al had geactiveerd via het internet, al was dat op dezelve pc, dan kun je alleen telefonisch activeren. Ook als diezelfde XP licentie te vaak via het internet was geactiveerd op dezelfde pc, kan telefonisch activeren vereist zijn. Op deze wijze wil Microsoft overbelasting van de activatie-server voorkomen.[/quote:3cc6e1feda]

  Oké, duidelijk verhaal…..we zullen zien, die tips van jou kan ik wel wat mee…
 • Zoals ik het lees heeft de topic starter een probleem met het ingeven van een aantal letters bij de licentie code , maar doen die letters het wel binnen word en mail.

  Dat de code te vaak gebruikt zou zijn, dat kan eventueel.
  Maar dan zou hij nog wel die letters moeten kunnen intikken want de code wordt pas gecontroleerd als de gehele reeks is ingevoerd.

  Dat de letters het wel doen binnen andere programma's lijkt mij dat het toestenbord niet kapot is.

  Maar soort gelijk iets heb ik bij een laptop gehad.

  Probeer eens gewoon een andere toetsenbord. Je hebt alles schijnbaar geïnstalleerd dus een usb toetsenbord kan zowieso.
  En als de pc nog een ps2 aansluiting heeft pak dan een toetsenbord met zijn aansluiting.
 • Zoals ik het lees heeft de topic starter een probleem met het ingeven van een aantal letters bij de licentie code , maar doen die letters het wel binnen word en mail.

  Dat de code te vaak gebruikt zou zijn, dat kan eventueel.
  Maar dan zou hij nog wel die letters moeten kunnen intikken want de code wordt pas gecontroleerd als de gehele reeks is ingevoerd.

  Dat de letters het wel doen binnen andere programma's lijkt mij dat het toestenbord niet kapot is.

  Maar soort gelijk iets heb ik bij een laptop gehad.

  Probeer eens gewoon een andere toetsenbord. Je hebt alles schijnbaar geïnstalleerd dus een usb toetsenbord kan zowieso.
  En als de pc nog een ps2 aansluiting heeft pak dan een toetsenbord met zijn aansluiting.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.