Vraag & Antwoord

OS Windows

tijdens afsluiten xp, elke keer 1 update!!!

15 antwoorden
 • Ja ik weet het, het klinkt wazig, maar hierbij de uitleg: de pc van mijn pa werkt prima, geen foutmeldingen oid, als er een update nodig is, dan gaat die er prima op. Echter vermoed ik dat er 1-tje tussen zit die is blijven hangen, want elke keer als we de pc afsluiten, dan geeft hij het bekende scherm met de keuze om hem af te melden/af te sluiten/ opnieuw opstarten, dan staat er daar al bij afsluiten dat er 1 update geinstalleerd gaat worden. Dan sluit je hem af, en geeft aan dat hij 1 update gaat installeren, dat duurt zo'n 30/45 sec. en gaat netjes uit.....alleen doet hij dit nu al zo'n 2 maanden. Weet iemand hier een oplossing voor??? heb al 2 avonden zitten zoeken op het internet, maar nog niets gevonden wat ook maar enigzins hier op lijkt. :roll:
 • Weet je ook wat het voor update is? Want indien het een NetframeWork-update is, kijk dan hier: http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?t=68777
 • ik heb werkelijk geen idee..... ik weet niet hoe ik dit kan terug vinden, hij geeft namenlijk geen melding van een update in/bij gebruik van xp, hij komt pas naar voren bij het afsluiten.
 • Indien Windows is opgestart, let dan op of er in de systray een geel schildje opduikt - dat is dan ook van de Windows update. Klik/dubbelklik erop en en in het scherm dat volgt kies voor geavanceerd. Dan lees je om welke update het gaat!
 • Dat probeerde ik al duidelijk te maken, dat gele schildje komt er dus niet. Maar even een ingeving, zou je het kunnen verwijderen met bv Ccleaner, en dan het register opschonen??? Kan het nu niet testen, want de pc staat bij mijn ouders....
 • Laat je ouders dan maar de fix uitvoeren.
 • :lol: als ik dat doe, dan weet ik zeker dat ik de gehele pc opnieuw kan installeren, nee, dan wachten ze maar een paar dagen en doe ik het wel zelf :wink:
 • Je hebt weinig vertrouwen in je ouders als het dus om hun PC gaat!
 • Ja dat klopt, en het is nog terecht ook, heb op mijn eigen pc's nog nooit ellende gehad, en bij hun is er elke 4/5 maanden wel weer werk te verrichten om hem weer probleemloos te laten draaien. Ik zal melden of een regcleaner geholpen heeft, maar dat kan even duren, morgen een crosswedstrijd en zondag naar Duitsland voor een 4x4 rally....dus even geduld. :wink:
 • Registercleaners zijn feitelijk overbodig! Temeer omdat er velen zijn die teveel uit het register weghalen!
 • Het kan even zo goed een inderdaad hangende update zijn. Vaak werkt de optie om de automatische update service even uit te zetten en dan de mappen waar de updates instaan (afhankelijk van je OS) te verwijderen. Als je vervolgens de update service weer aanzet, zou het probleem verholpen kunnen zijn. Dit zouden de stappen zijn die je moet nemen daarvoor: - Auto update uitschakelen (eventueel wuauclt.exe in taskmanager afschieten) - ga naar c:\Windows\SoftwareDistribution (als Windows op C: geinstalleerd is) - inhoud wissen, alles ! - auto-update weer aanzetten en kijken of het probleem nu weg is.
 • Heb net even tijd gevonden om langs te gaan, heb Ccleaner er overheen laten gaan, daarna de regcleaner van Ccleaner, dit was gedeeltelijk de oplossing, want hierdoor verscheen het gele update schildje weer, daarmee kon ik de bewuste update afmelden/uitschakelen....probleem opgelost :wink: Allen dank voor de input
 • Heb je het KB-nummer nog genoteerd?
 • Nee, helaas niet genoteerd, het was wel een beveiligingsupdate, dus geen frameworkupdate oid....
 • Een prima oplossing voor problemen met Windows Update (XP gerelateerd), vind je [url=http://blogs.microsoft.nl/tonykrijnen/archive/2007/01/20/9898.aspx]hier[/url].

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.