Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 8 gebruikerservaringen?

Anoniem
i.de.groot
37 antwoorden
 • Waarom zie ik geen enkel bericht dat gaat over de eerste gebruikerservaringen met Windows 8?
 • Er zijn hier al enkele Windows 8 topics geweest. Bijvoorbeeld deze drie.
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=218010&highlight=
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=214986&highlight=
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=214520&highlight=

  Als je een Windows 8 ervaringen topic zoekt, check dan op Tweakers 7.0
  dit topic http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1512966
 • Pff, gewoon windows 7 met metro erin en aero eruit, nog meer beperkingen met het persoonlijk aanpassen, that's all.

  De nieuwe ME/VISTA/(of andere microsoft meuk wat matig werkt), alleen om de omzet op pijl te houden heb ik het gevoel.
 • Je kunt nu wel bij alle versies van geïnstalleerde talen wisselen, begreep ik, das wel handig.
 • [quote:0390177ed8="andre@home"]Je kunt nu wel bij alle versies van geïnstalleerde talen wisselen, begreep ik, das wel handig.[/quote:0390177ed8]

  Maar hoe vaak zal de gemiddelde gebruiker dat doen ?
 • Ik moet zeggen dat ik dat nog wel regelmatig doe. Ik heb zelf het liefst alles in het engels, maar aangezien ik het netwerkbeheer doe voor een bedrijf wat in 7 europese landen actief is, wil ik ook regelmatig screenshots maken voor mijn collega's in Duitsland, Frankrijk, Italie en Spanje. In die landen is engels niet echt het sterkste vak op school geweest…
 • OK, maar reken jij je zelf dan tot "de gemiddelde gebruiker"……. ?
  :wink:
 • Bij het werk heb ik ook liever Engelse versies van het OS en Office. Je went aan de termen, de uitwisseling "extern" gaat beter zoals reeds vermeld.
  Bij MS Access kreeg ik vroeger bij switchen naar NL ook wel eens problemen met het switchboard, dus het NL schakelbord was er blijkbaar niet 100% compatibel mee.
  De metro look vind ik helemaal niks. Leuk voor een Ipad-achtig gebruik, maar je hebt er vooraf geen menu overzicht over zoals je een preview hebt bij een classic look wat er verder in dat menu zit zonder het verder te openen.
  Gelukkig schijnt Classic Menu ook bij Win8 te werken…
 • ik heb het twee keer geïnstalleerd .
  ik vind het bagger .
  om wederom zoveel geld te moeten uitgeven voor een paar seconden snelheid winst .
  is aan mij niet besteed .
  ik vind het meer voor een tablet pc dan voor een gewone huis pc.
 • 4 weken mee gewerkt (RTM) vanaf MSDN. Mij kan het persoonlijk niet bekoren. Word helemaal gek van het heen en weer geswitch tussen metro en de desktop. Merkte dat ik toch 99% van de tijd op de desktop blijf. Het is allemaal wel aan te passen, maar ik heb gekozen voor Windows 7 omdat dit mij prima bevalt en erg goed functioneert op mijn pc. Bovendien had ik geheugen issues met AMD driver 12.8 en Battlefield 3.

  Ieder zijn smaak, maar Windows 8 sla ik over.
 • Ik ben het met de mensen eens dat Windows 8 gebouwd is voor bediening met een touchscreen, maar ik start zelf alles gewoon op vanuit de oude vertrouwde desktop. Ik vind twee zaken die nieuw zijn in Windows 8 wel heel erg handig. Zo kun je, als je meerdere monitoren gebruik, ieder scherm een eigen taakbalk geven en hier ook eigen quickstart icoontjes op zetten. Daarnaast kun je vanuit het Metro startscherm heel eenvoudig zoeken naar bestanden, applicaties, en control panel items door gewoon een paar letters in te tikken.
 • Irritantste was dat elke keer dat ik W8 gebruikte alle partities een dirty bit kregen, weird gedoe.

  Starte op via de bbs, heb 4 schijven met een OS, dus geen multi boot.
 • [quote:4f26f93df6="Leo S"]…… Zo kun je, als je meerdere monitoren gebruik, ieder scherm een eigen taakbalk geven en hier ook eigen quickstart icoontjes op zetten. Daarnaast kun je vanuit het Metro startscherm heel eenvoudig zoeken naar bestanden, applicaties, en control panel items door gewoon een paar letters in te tikken.[/quote:4f26f93df6]

  Zouden daar voor W7 ook geen applicaties voor komen. In het verleden zag je dat vernieuwingen die aansloegen in nieuwe versies, ook als extra's voor oude versies kwamen.
 • Een grote misser dat ze een OS ontworpen voor touchscreens ook naar de desktop porten, scheelt natuurlijk weer heelwat centen voor de heren in Redmond, het is voor ons de grootste bagger die je maar kunt tegenkomen.
  Niet op zijn plaats op een krachtige desktop pc dus, en geweldig onhandig om mee te werken, en gezien de snelheidstests op het internet ook al niet beter dan W7.
  En de nieuwe bedrijfscultuur van MS is nu zoveel mogelijk poen scheppen, en zich overal proberen op te dringen, helaas met heel wat matige en in der haast ontworpen producten.

  Om over de vele beperkingen nog maar te zwijgen, heb het nooit met een goed oog gezien dat die Balmer daar aan het bewind kwam, de aandeelhouders wel, maar naar mijn centen kunnen ze fluiten.
 • Als topicstarter toch blij met zoveel respons. De meeste van door Jolo vermelde berichten waren alweer wat gedateerd, ik dacht al dat er wat recenter ervaringen zouden zijn, ondanks het feit dat de officiële Nederlandse release pas over enkele dagen plaatsvindt.
  En de zaak is intussen wel duidelijk; voor mij geen Windows 8.
  Ik heb me altijd al verwonderd waarom men datgene wat technisch mogelijk is ook meteen als must-have accepteert, slaafs de commercie gehoorzamend. Ondoordachte gadgetzucht en klakkeloos aannemen dat elke verandering ook een verbetering is. Nooit aan meegedaan.

  Ik begrijp dat MS met Windows 8 eigenlijk uit concurrentie-overwegingen wil meedoen aan de door Apple opgedrongen overstap naar touchscreenapparaten zoals tablets en smartphones.
  Ik behoor tot die lieden met (ouderwetse) mannenvingers en motoriek, waardoor er continu allerlei ongewenste dingen gebeuren als ik dat interessantdoenerige en mieterige gestreel van een touchpad op mijn laptop en netbook probeer na te doen. Dus ook op die dingen heb ik gewoon een handige muis.

  Ik blijf bij een doodgewone desktop, zelf gebouwd en geïnstalleerd, een lekker grote kast, gemakkelijk wisselbare hardware erin, toetsen en muis, en een prima Dell U2711 IPS 27”scherm (fotobewerking) dat ik voorlopig niet ga vervangen door een of ander trutterig touchscreen.
  Hopelijk blijven ze wel de broodnodige hard- en software leveren om dat nog vele jaren te kunnen blijven doen.

  Jammer, ik had gehoopt dat ze met Windows 8 inderdaad een verbeterd systeem zouden uitbrengen, met name verbeterd op gebied van gebruiksvriendelijkheid, want dáárop had MS wél wat van Apple kunnen leren. Bang voor plagiaatclaims van die Apple-eikels? Kwestie van slim aanpakken.
 • Gebruik al tijden actual multiple monitors voor eigen taakbalk onder windows 7 met twee monitoren.. daar hoef ik 8 niet voor te kopen… en aangezien ik het eruit vindt zien als een (te) grote tablet blijf ik bij windows 7… (erg tevreden) :roll:
 • Ik zag net dat er in Win 7 Update 2 optionele updates zijn die voor Win 8 gemaakt zijn.

  KB2592687: Update voor Windows 7 voor x64-systemen

  Installatiedatum: ‎25-‎10-‎2012 9:28

  Installatiestatus: voltooid

  Type update: optioneel

  Wanneer u de update van Remote Desktop Protocol 8.0 installeert, kunt u de nieuwe functies van Extern bureaublad-services gebruiken. Deze functies worden geïntroduceerd in Windows 8 en in Windows Server 2012 en zijn beschikbaar voor computers waarop Windows 7 Service Pack 1 of Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 actief is. Wanneer u deze update hebt geïnstalleerd, moet u de computer mogelijk opnieuw opstarten.

  Meer informatie:
  http://support.microsoft.com/kb/2592687

  Help en ondersteuning:
  http://support.microsoft.com
 • [quote:30b441ac9b="Fabian-NL"](..) maar ik heb gekozen voor Windows 7 (..) [/quote:30b441ac9b] Ik denk dat Windows 8 vooral interessant is, voor degene die nu nog Windows Vista draaien. Vooral omdat upgraden naar Win8 goedkoper is, dan naar Win7. Bij de Microsoft Store kost de download versie van Windows 8 Pro upgrade versie namelijk ¤ 29,99.
 • Er schijnen wel diverse toepassingen te zijn, zoals bijvoorbeeld vstart, die de startknop/taakbalk-functionaliteit grotendeels terugbrengen in in windows 8. Blijf het toch maar curieus vinden, zo'n rigoureuze gedwongen omschakeling.
 • Gezien wat ik zoal op de diverse fora lees, denk ik dat ik toch nog maar even wacht met W8.
  De een is er weliswaar razend enthousiast over, maar er zijn kennelijk ook genoeg gebruikers die W8 weer hebben gedumpt omdat zij de bediening helemaal niet intuïtief vinden en zich wezenloos zoeken naar hoe bepaalde acties uit te voeren.
  Zelf heb ik geen enkele ervaring met W8 en dus mag ik misschien geen commentaar leveren, maar alleen al de plaatjes maken me afkering.
  Smartfone en tablet gebruikers zullen er waarschijnschijnlijk blij mee zijn. Als ik het goed begrijp is W8 vooral gericht op het gebruik van aanraakschermen en veel minder handig zonder. Ik heb geen PC/laptop met aanraakscherm en bovendien haat ik het om vingersporen op een scherm te hebben. Dus…nog maar even de kat uit de boom kijken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.