Vraag & Antwoord

OS Windows

vraag over het branden van een ISO

Anoniem
f.j.stols
6 antwoorden
 • vele malen lees ik het advies : brand een ISO op een cd/dvd. Ik gebruik dan (bv.)het programma cd burner XP, maar dan strand ik bij het moeten invullen van: "bestandsnaam" en dan weet ik niet hoe nu verder?


  [img:6e55b00eea]http://i48.tinypic.com/29dbi2a.jpg[/img:6e55b00eea]
 • De naam van het iso bestand, dat je wilt branden. Maar dat kun je zelf ook bedenken, dus je probleem zal wel iets anders liggen.
 • Zo te zien, proggie nooit gebruikt, zit je daar om van diverse mappen en bestanden juist een iso te branden, klopt dat?

  En iso brand je als image op een cd/dvd.
 • dus als ik het goed begrijp gebruik je / gebruiken jullie zoiets als Macrium om een image te maken?
  Ik heb wel een W7 backup op een usb schijf gemaakt, maar weet niet of dat afdoende is? Met Acronis True Image had ik "ruzie": na een overgang van XP naar W7 kreeg ik het niet meer aan de praat, en van de helpdesk nooit enig antwoord, nada.
 • oh ja, de bedoeling is dus een image van bv. de C-schijf in geval van calamiteit.
 • Dat is dus iets heel anders. Je wilt een image van je c: schijf maken, en dat op dvd branden. Dat kan inderdaad met macrium reflect. Ik gebruik zelf paragon backup & recovery. Hiermee kun je het image rechtstreeks op dvd branden, of je zet het op een externe schijf (mijn voorkeur). Je kunt een bootable cd of usb aanmaken, waarmee je je computer kunt opstarten en het image terugzetten. Je kunt het image ook daarmee combineren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.