Vraag & Antwoord

OS Windows

Installeren van Window 8 op een compuer met Vista

Anoniem
jolo
2 antwoorden
 • Ik heb geprobeerd Windows 8 Pro te installeren op mijn HP-computer met Windows Vista. Ik heb het op twee manieren geprobeerd:

  (1) Op de manier die op de bijsluiter van de Windows 8 DVD staat: Terwijl Vista draaide heb ik Windows 8 geïnstalleerd van de DVD. Ik koos tijdens de installatie voor 'persoonlijke instellingen behouden'. De bestanden werden van de DVD gelezen en geïnstalleerd. Daarna werd de computer opnieuw opgestart. Er was nog ongeveer 10 minuten activiteit te merken en daarna werd alles stil. Geen beeld, geen schijfactiviteit. Na meer dan een uur heb ik de computer uitgezet en opnieuw opgestart. Het systeem meldde dat Windows 8 niet volledig was geïnstalleerd, en dat het vorige besturingssysteem werd hersteld. Dat ging goed.

  (2) Zoals beschreven in ComputerTotaal van november 2012 op pagina 28 en verder. Ik heb de computer opgestart vanaf de DVD en daarbij gekozen voor 'Aangepast, alleen Windows installeren' Ik heb een lege partitie met 120 GB aangewezen voor Windows 8. Alles leek goed te gaan, de computer werd opnieuw opgestart, maar daarna gebeurde er niets meer. Windows 8 werd ook nu niet zichtbaar. Na uitzetten en opnieuw aanzetten kon ik Vista wel weer aan de praat krijgen door wat met het bootmenu te manipuleren.

  Waarom werkt het installeren van Windows 8 Pro op een Vista-computer op deze manier niet?

  Gegevens computer:
  Processor: Intel (R) Core (TM)2 Quad CU 2,5 GHZ
  Geheugen: 4,00 GB Ram
  64-bits besturingssysteem

  Naschrift: De oplossing van het probleem bleek in de monitoren te zitten. Ik heb twee schermen: een Acer X193W computermonitor en in een andere hoek van de kamer een Samsung grootbeeld televisie. Beide geven onder Vista hetzelfde beeld (kloon). De Acer is de primaire monitor. De televisie hoeft niet aan te staan.
  Bij het installeren van Windows 8 wordt de Acer wel als primaire monitor ingesteld, maar het beeld wordt in het begin naar de kloon gestuurd. En die stond niet aan, zodat het leek alsof er niets gebeurde, terwijl Windows 8 wachtte op antwoord.
 • meer info graag .
  type geheugen cpu etc etc .
  lees dit draadje maar eens door .
  het is in de meeste gevallen weggegooid geld

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=218576

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.