Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 8 tegels doen niets

Anoniem
wiers
16 antwoorden
 • De laptop die ik enige weken geleden gekocht heb voor mijn dochter heb ik geupgraded naar windows 8, echter de standaard tegels (email, foto's e.d.) doen allemaal niets, je klikt ze aan verschijnen even groot in beeld en dan is het afgelopen. Windows moet toch wel zo slim zijn dat hij hieraan iets koppelt of moet je dat allemaal instellen op de een of andere manier, zo ja hoe koppel je dan een applicatie aan een tegel, kom daar niet uit na een avond stoeien met Windows 8
 • De standaard applicaties zullen toch automatisch gekoppeld zijn. Blijkbaar is daar iets mis gegaan.
  Om nu in het register te gaan editen…?
  Het zou nog iets met een video driver kunnen zijn? Driver update? (als dat lukt…)
  Anders: herinstallatie. Er is nog relatief weinig ervaring hiermee en dan is vaak een herinstallatie van een schoon systeem veel sneller….
 • Had een zelfde soort probleem met 1 van de apps van Microsoft. Na deze te hebben geupdate werkte het weer. Update kan je vinden in de Store. Bovenste balk staat iets van Mijn Apps, daar kan je apps updaten.
 • Bedankt voor jullie reaktie,inmiddels de videodriver geupdated,en ben op zoek gegaan naar 'mijn apps' in de app store,maar kan di nergens vinden,ben wel ingelogd.
  Ben helaas nog niet veel verder gekomen.
 • Op PC kan je je apps terug vinden door :

  Metro interface
  Metro app starten
  Rechtse muisknop in metro app
  Kies Uw Apps

 • bij het tweede punt gaat het helaas al mis , die metro app heb ik niet, moet ik die dan eerst downloaden, zo ja waar staat die dan .
 • Probeer eens de window toets + Q , dan zou je in alle apps moeten komen.

  vr.gr.
 • [quote:87df930754="wiers"]bij het tweede punt gaat het helaas al mis , die metro app heb ik niet, moet ik die dan eerst downloaden, zo ja waar staat die dan .[/quote:87df930754]

  De metro app kan je nergens downloaden volgens mij, die word standaard mee geïnstalleerd. Heb zo'n vermoeden dat er iets niet goed is gegaan tijdens de installatie van Windows 8. Weet echter niet wat de herstel mogelijkheden zijn op dit moment. Misschien beste een herinstallatie te doen (schone installatie, geen upgrade…)
 • [quote:5271e6c748="Fabian-NL"]………..Heb zo'n vermoeden dat er iets niet goed is gegaan tijdens de installatie van Windows 8. Weet echter niet wat de herstel mogelijkheden zijn op dit moment. Misschien beste een [b:5271e6c748]herinstallatie[/b:5271e6c748] te doen (schone installatie, geen upgrade…)[/quote:5271e6c748]Waar heb ik dat eerder gelezen… ;)
 • [quote:4d521d9ac9="f.ramaekers"]Probeer eens de window toets + Q , dan zou je in alle apps moeten komen.

  vr.gr.[/quote:4d521d9ac9]

  Dat is hetzelfde als de "zoeken" toets starten , ook hier exact hetzelfde, ik zie wel de apps maar kan daar eveneens niets doen, je klikt op een app bijv. agenda, die opent even met een groot icoon en sluit vervolgens weer. De rechtermuisknop geeft 3 opties in het start menu, maar daar kan ik niets mee.
  Ik denk inderdaad dat een (schone )herinstallatie de enigste optie is, alleen gaat dat moeilijk omdat het een gedownloade upgrade versie (¤15 aktie). Er zal dus een win 7 versie eerst moeten staan.
  Wie weet trouwens waar dan het downloadbestand van win 8 staat om mogelijk herinstallatie te doen? Wil dit sowieso eigelijk even op dvd zetten indien mogelijk.
 • Wellicht heb je het al gedaan? Ik las dat je de rechtermuisknop moet doen op een legeplek onder in de balk.

  Vr.gr.
 • De rechtermuisknop onderin de balk resulteert in een verdwijning van de balk, jammer,was proberen waard.
 • [quote:297ce1b25b="wiers"][quote:297ce1b25b="f.ramaekers"]Probeer eens de window toets + Q , dan zou je in alle apps moeten komen.

  vr.gr.[/quote:297ce1b25b]

  Dat is hetzelfde als de "zoeken" toets starten , ook hier exact hetzelfde, ik zie wel de apps maar kan daar eveneens niets doen, je klikt op een app bijv. agenda, die opent even met een groot icoon en sluit vervolgens weer. De rechtermuisknop geeft 3 opties in het start menu, maar daar kan ik niets mee.
  Ik denk inderdaad dat een (schone )herinstallatie de enigste optie is, alleen gaat dat moeilijk omdat het een gedownloade upgrade versie (¤15 aktie). Er zal dus een win 7 versie eerst moeten staan.
  Wie weet trouwens waar dan het downloadbestand van win 8 staat om mogelijk herinstallatie te doen? Wil dit sowieso eigelijk even op dvd zetten indien mogelijk.[/quote:297ce1b25b]

  Ik heb zelf niet geprobeerd dus is op eigen risico, maar binnen windows heb ik verborgen bestanden aangezet dan zie je een verborgen map ESD, klik je daarop dan zie je een map windows, daar weer op klikken en dan zie je daar dus ook onder andere setup staan.

  En lees onderstaande link dat ging toen over de windows 8 release preview: create dvd or usb setup

  http://www.winsupersite.com/article/windows/8/windows-8-release-preview-create-dvd-usb-setup-media-143289

  Maar nogmaals ik weet dus niet of het zo werkt, maar misschien dat iemand anders hier het weet.
 • Mijn pa heeft hetzelfde probleem. Hij heeft de upgrade uitgevoerd maar had nog in eerste instantie geen windows services adres. Hij heeft dus de stap van het e-mail adresi nvoeren overgeslagen. Nu kan hij alles openen, maar krijgt hij bij de standaard apps een wit scherm te zien. Het lijkt erop alsof zijn Metro scherm geen verbinding met het internet kan maken.

  Als hij in het vertrouwde configuratiescherm de internetopties probeert te openen, werkt deze ook niet. Zou het kunnen liggen aan internet explorer dat daar iets mee is? Omdat de metro apps daarvan gebruik maken (dacht ik).
 • In de CT van deze maand staat het een en ander mbt win 8. Er staat ook iets over registreren met een microsoft account en email. Daarna krijg je op dat mail adres een bevestiging. Ik heb het zelf niet, win 8. Misschien weet Fabian hier iets meer van.

  Vr.gr.
 • Ik heb een schone installatie gedaan en ben ingelogd met mijn hotmail account. Nu is het idd zo dat de pc word geregistreerd/gekoppeld aan je microsoft (hotmail) account. Ook worden de apps op dit account geregistreerd. Misschien moet je dit nog ergens apart doen als je met een lokaal account werkt (na een upgrade). Zou alleen niet weten waar je dit moet doen… Misschien bij PC-instellingen - Gebruikers instellingen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.