Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 8 upgrade op een nieuwe schijf

Anoniem
None
5 antwoorden
  • Ik wil upgraden naar Windows 8 Pro. In mijn computer zit een sata schijf met Windows 7 Pro geïnstalleerd. Daarnaast heb ik een SSD aangeschaft die ik naast mijn sata schijf wil installeren. Mijn bedoeling wordt, uiteindelijk, om een dualboot te creëren. De eerste vraag is echter; als ik windows 8 upgrade installeer op mijn nieuwe SSD kom ik dan tijdens de activering in de problemen? Op een nieuwe partitie kan het wel maar kan het ook op een nieuwe schijf.
  • Volgens mij moet dat wel lukken. Ik heb zelf Windows 8 upgrade via USB stick geïnstalleerd op een schone harddisk, geen enkel probleem gehad bij activatie.
  • Het is nu alleen zo dat een upgrade ook echt als zodanig geinstalleerd moet worden. Het is dan ook alleen maar mogelijk om te upgraden vanuit een bestaande Windows installatie. Je zal dus eerst twee keer Windows 7 moeten installeren en een van de twee upgraden. Houd er dan wel rekening mee dat je ook twee Windows 7 licenties nodig hebt, waarvan er maar eentje een OEM mag zijn…
  • [quote:fcb8030342="Leo S"]Het is nu alleen zo dat een upgrade ook echt als zodanig geinstalleerd moet worden. Het is dan ook alleen maar mogelijk om te upgraden vanuit een bestaande Windows installatie. Je zal dus eerst twee keer Windows 7 moeten installeren en een van de twee upgraden. Houd er dan wel rekening mee dat je ook twee Windows 7 licenties nodig hebt, waarvan er maar eentje een OEM mag zijn…[/quote:fcb8030342]

    Zelf heb ik de update versie ook gekocht (30 euro, gedownload, etc). Na het downloaden kan je kiezen op een DVD te branden, USB stick aan te maken of gelijk een upgrade uit te voeren. Als je voor de eerste 2 opties kiest kan je gewoon met een schone installatie beginnen. Dit heb ik zelf ook gedaan en werkt gewoon prima. Niks Windows 7 installeren, etc. Vanaf XP kan je volgens mij niet eens upgraden, word het ook een schone installatie.

    Daarnaast mag je waarschijnlijk wel dualboot draaien, omdat je de OSen niet tegelijkertijd kan gebruiken. MS is redelijk soepel met dit soort zaken in het licentie beleid.
  • Verhaal van Fabian-NL klopt helemaal, geen speld tussen te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.