Vraag & Antwoord

OS Windows

Backup naar Externe HDD & System Restore

Anoniem
Tirm
7 antwoorden
 • Ik ben nu bezig om mijn data (1TB) te kopieren naar een externe HDD om daarna W7 Ultimate opnieuw te installeren.

  Daarna is het de bedoeling dat ik mijn data eens goed doorspit en overbodig spul verwijder.

  Daarna wil ik graag backuppen en een system restore DvD maken maar hoe?

  Ik loop nu tegen een aantal dingen aan:

  Bij het stomweg kopieren van data (en het terugplaatsen) komen de folder permissies niet meer overeen. Na een fresh install krijg ik de melding dat ik niet de owner ben en sommige dingen kan ik dan ook niet meer verwijderen (ook niet als admin. Ik moet system rights hebben?)

  Het kopieren naar externe hdd gaat niet soepel. Hij geeft aan 2 uur nodig te hebben maar na die 2 uur gaat hij nog rustig 3 uur door. Kan dit beter met een backup programma?

  Vraag is dus, hoe kan ik (en waarmee) kan ik mijn data het beste backuppen naar externe hdd? Het liefst op zo'n manier dat ik de data ook via een andere pc kan benaderen.

  2e vraag is; mijn pc is straks helemaal vers. Hoe kan ik dit op dvd branden zodat ik hem over een maand of wat gewoon weer kan terugzetten?
 • ik gebruik dit .
  http://www.acronis.nl/homecomputing/products/trueimage/
 • In principe kun je een restore disk maken met elk image backup programma. Ik gebruik zelf paragon backup & recovery. Het is niet onverstandig systeem en data te scheiden. Ook grote programma's als games kun je op een andere schijf dan c: installeren. Een dvd is kwetsbaar en traag. Ik zet mijn images op een externe schijf.
 • Systeem en Data houd ik gescheiden. Ook de verwijzingen van My Documents etc staan naar een andere partitie.

  Ik zal eens naar dat imaging kijken. Gebruik jij Paragon voor zowel de restore disk als backup?

  Een andere issue waar ik tegenaan loop zijn file permissions. Veel (heel veel) van mijn bestanden zijn regelmatig op een schijf gezet en weer teruggeplaatst op verschillende pc's. Op mijn huidige pc heb ik nu slechts 1 gebruiker + uiteraard het admin account.

  Hoe kan ik alle file permissies van films, fotos en documenten rechttrekken? Er staan allerlei oude users bij en sommigen kan ik zelfs niet verplaatsen of deleten.
 • Ik heb op mijn data- en externe schijven de gebruiker "Everyone" alle rechten gegeven. Dan krijg je nooit problemen met het niet kunnen openen van bestanden. Misschien niet de veiligste oplossing, maar wel het minste gedonder met rechten.

  Zonder backup kun je niet restoren, dus wat is je vraag precies?
 • Ik bedoelde te vragen of jij Paragon voor zowel backuppen/restoren alswel het creeren van een systeem-restore image gebruikt?
 • Ik maak regelmatig een backup, die desgewenst te restoren is. Ik maak geen specifieke restore disk of dvd. Dit voegt ook niks toe. Het is alleen een andere manier om hetzelfde te doen.

  Let op, alleen van daag: http://www.giveawayoftheday.com/
  Giveaway of the Day - Paragon Backup and Recovery 12 Compact (English Version)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.