Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer crash: data recovery

[quote:25b6fb32bb="boshond"]Ben op dit moment met GetBackData de boel aan het overzetten naar een andere schijf. Ziet er inderdaad prima uit!! Goeie tip! [b:25b6fb32bb]Wel handig om te weten dat je een licentie voor dit programma nodig hebt om het kopiëren naar een andere locatie mogelijk te make. Zonder die licentie laat hij alleen zien wat er te redden valt.[/b:25b6fb32bb] Bedankt voor deze prima tip! :P[/quote:25b6fb32bb]Daarom het het een "Trial.." :wink: En mooi zo... :D

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Mijn computer (Asus P5B met 2 HD’s van 500GB en 360GB) is de vorige week gecrasht, wat zich uitte in het constant opnieuw opstarten nadat het Windows XP startscherm (met die lopende blauwe blokjes) even zichtbaar was. Met een Ubuntu Live CD was de gepartioneerde 500GB schijf nog wel te benaderen: alle data in de 3 partities waren zichtbaar. Toen ik probeerde met een originele Windows XP versie 2002 schijf een nieuwe Windows installatie te doen, zag ik in het blauwe installatiescherm waar je de keuze kunt maken op welke partitie je de installatie wilt doen, twee schijven, een C en een D die beide een grootte hadden van omgerekend 128 MB. Tevens stond er iets bij van "onbekend volume". Hoewel ik het dat allemaal vreemd vond heb ik in mijn onschuld de C gepakt en daar geprobeerd een nieuwe installatie op te doen. De software zei vervolgens dat ik die partitie eerst moest formatteren wat ik heb geprobeerd. Halverwege kapte hij er mee en werd het formatteren afgekapt.
  Daarna een andere schijf gepakt en hetzelfde geprobeerd. Ik kwam er op dat moment achter dat die C niet de partitie bleek te zijn maar de hele schijf!! Gelukkig bewaar ik mijn belangrijkste documenten op een fysiek andere schijf (en dat bleek dus die hierboven genoemde D te zijn) maar ook op de C schijf waren meerdere partities aangemaakt die ik graag terug zou willen halen. Overigens lukte het met de andere schijf evenmin Windows te installeren en heb toen met een andere originele Windows schijf geprobeerd (SP2) de boel te installeren en zie: nu was dit wel mogelijk. Dat is dus opgelost.
  Nu zit ik met een C schijf van 500GB die, als ik hem in een computer met Win7 bekijk onder Schijfbeheer, maar 128GB groot lijkt te zijn en geformatteerd in RAW. Is er een mogelijkheid om hier nog originele data van terug te halen?
 • Er zijn wel progsels , zoek eens op Recuva en GetDataBack.

  Maar of de trialversies daar ook echt alles van terug halen…….
 • http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Die had de partities wel kunnen repareren, of het nu nog wil na beschreven te zijn…., miss met deeper search.
 • Met een Raw schijf had ik goede ervaringen met Getdataback. Probeer ddie trial maar eens
 • Ben op dit moment met GetBackData de boel aan het overzetten naar een andere schijf. Ziet er inderdaad prima uit!! Goeie tip! Wel handig om te weten dat je een licentie voor dit programma nodig hebt om het kopiëren naar een andere locatie mogelijk te make. Zonder die licentie laat hij alleen zien wat er te redden valt.
  Bedankt voor deze prima tip! :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.