Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan geen multiboot maken, niet voldoende ruimte op systeemp

Anoniem
Lange Pier
8 antwoorden
 • Ik wil mijn computer multiboot maken (Window7 64 bits naast Windows 7 32 bits)
  Omdat ik te weinig ruimte had op mijn PC heb ik een nieuwe harde schijf toegevoegd. Dit is een 1 TB schijf die nu schijfletter H heeft. Op deze schijf wil ik dus Windows 7 64 bits zetten.

  Op het moment dat ik bij de installatie kies voor deze schijf, krijg ik de melding "De bestaande systeempartitie kan niet worden gebruikt omdat deze niet over de vereiste beschikbare ruimte beschikt"

  Elders op het www las ik het advies om alle partities te verwijderen, en door Windows7 zelf nieuwe aan te laten maken. Die tip gaat waarschijnlijk alleen op voor een nieuwe installatie en niet bij het maken van een multiboot PC. Ik ga er van uit dat ik alles kwijt ben als ik alle partities verwijder.

  Is het dan een andere partitie die ik groter moet maken, of is er een andere oplossing.

  Bij voorbaat dank voor jullie reactie.
 • ik vraag mij af wat de meerwaarden is .
  van een multiboot van twee de zelfde Windows versie,s
  te

  het enige verschil 32>64 bit .
  bijna alles van windows 7 32 bit draait op een 64 bit systeem .
  en andersom ook .
 • Het heeft misschien geen meerwaarde, maar ik heb software dat om een 64 bits besturingssysteem vraagt.
 • Alleen met de nieuwe schijf erin W7 installeren, als die erop staat de andere schijf er weer bijhangen, de keuze in de bios aanpassen waarvan welke schijf op moet starten en of via de BBS een schijf opstarten.

  Of via/met EasyBCD eerst op de schijf die boot, als het goed is die met de nieuwste W7 installatie de andere in de bootopties erbij zetten.
 • [quote:af53d77588="nieuwsgier"]Het heeft misschien geen meerwaarde, maar ik heb software dat om een 64 bits besturingssysteem vraagt.[/quote:af53d77588] dan zet je alleen 64 bit er op .
  dan werkt elk32 bit progg ook gewoon .
 • [quote:9c2e355a39="canonboy"][quote:9c2e355a39="nieuwsgier"]Het heeft misschien geen meerwaarde, maar ik heb software dat om een 64 bits besturingssysteem vraagt.[/quote:9c2e355a39] dan zet je alleen 64 bit er op .
  dan werkt elk32 bit progg ook gewoon .[/quote:9c2e355a39] heb je helemaal gelijk in, maar het betekent wel dat ik alles weer helemaal opnieuw moet installeren.

  Daarnaast is de 64 bits bedoeld voor oefenen en leren. Dus als het echt mis gaat kan ik die er weer helemaal af gooien zonder de andere programma's opnieuw te hoeven installeren.
 • wat moet er dan geleerd worden .
  alles ziet er het zelfde uit .
  alleen je kan alle 32bit progg gebruiken en alle 64 bit [progg .
  maar ja het is jouw feesie.
  maar wat is dan het 64 bit progg
 • [quote:bb7422d185="canonboy"]wat moet er dan geleerd worden .
  alles ziet er het zelfde uit .
  alleen je kan alle 32bit progg gebruiken en alle 64 bit [progg .
  maar ja het is jouw feesie.
  maar wat is dan het 64 bit progg[/quote:bb7422d185]

  Het ziet er misschien hetzelfde uit, maar als het programma een 64 bits systeem vraagt, dan kan ik daar niet omheen :)

  Het is allemaal gelukt, heb het gedaan volgens de beschrijving van Lange Pier. Met EasyBCD heb ik nu echte een probleem. EasyBCD meldt dat het OS dat hij vindt (dus Windows 7 32 bits) op de H staat, en dat klopt niet deze staat gewoon op de C:
  De nieuwe versie staat op de de H: schijf. Ik durf nu dus geen bootloader met EasyBCD te maken. Want ben bang dat het dan mis gaat.

  Nog een vraag : als ik er binnen één OS voor kies om partities te verwijderen, zijn ze voor het andere OS dan nog wel zichtbaar ?
  Ik wil voorkomen dat het nieuwe OS op de schijven schrijft die bij de oorspronkelijke OS hoorden. Een foutje is snel gemaakt niet waar ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.