Vraag & Antwoord

OS Windows

Full Product Package

Anoniem
vanaggelen
8 antwoorden
 • Hallo,
  Wat moet ik denken van FPP (Full Product Package) van Informatique?Heb 3 jaar geleden een Windows 7 FPP versie daar gekocht voor 305.50 euro.
  Ik heb 2 mnd geleden mijn moederbord vernieuwd en krijg nu melding van; ‘producktkey is nog 25 dgn geldig’. Heb de code ingevoerd en die word niet goed bevonden. Foutmelding 0xC004C008 wat wil zeggen; andere hardware. Klopt, maar dat mag vlgns. informatique. Ik mag op een pc doen wat ik wil (z.g. 1 user licence). Er staat echter hierover niks noppes op de dvd package en microsoft is het daar nu kennelijk ook niet mee eens!
  Via de foutmelding weet ik wat ik morgen moet doen (bellen) maar ik blijf het vreemd vinden.
  Graag reactie.
 • Een FPP licentie is, in tegenstelling tot een OEM licentie, wel overdraagbaar naar andere hardware. Dat wil dus ook zeggen dat, wanneer je je moederbord vervangt, je Windows installatie gewoon moet kunnen activeren. Lukt dat niet online, dan zul je het telefonisch moeten doen.
 • http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/activate-windows-7-on-this-computer
 • Of deze hyperlink, waarin die foutmelding 0xC004C008 staat http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/Windows-7-activation-error-0xC004C008

  Verder moet niet worden vergeten dat bij het vervangen van het moederbord, Windows opnieuw zal moeten worden geïnstalleerd. Bij voorkeur met formatteren van de Windows partitie. Dit omdat een ander moederbord meestal ook een andere chipset heeft.
 • [quote:bcc3603af8="vanaggelen"]Hallo,
  Wat moet ik denken van FPP (Full Product Package) van Informatique?Heb 3 jaar geleden een Windows 7 FPP versie daar gekocht voor 305.50 euro.
  [/quote:bcc3603af8]Voor die prijs heb heb je 3 OEM liencties…. en Microsoft doet daar niet moeilijk over… en deed dat ook NOOIT.
  http://tweakers.net/nieuws/63387/microsoft-legt-verkoop-oem-versies-windows-7-niet-aan-banden.html

  Waarom dan toch nog een FPP, wat hetzelfde is als een retail versie…?
  Je kunt 2x je moederbord vervangen voor dezelfde prijs… Hoe groot is die kans?
 • Hallo,

  Nog bedankt voor jullie reacties, ik was destijds bètatester en daardoor helemaal weg (en nog) van win7. OEM versies waren er toen nog niet. Later inderdaad een extra (ik bezit meerdere pc's) een goedwerkende OEM-versie bij de Aldi gekocht voor +/_ 83 euro. Maar dat is later.

  @jolo : Dat staat in m’n bericht. Ik héb mijn moederbord vervangen en krijg dus dáárna het foutmeldingsbericht. Ga me nu niet vertellen dat ik alsnog win7 moet installeren, want dat doe je.
  Ik ga bellen en hoor wel.
  Groet,
 • Hallo weer,

  Hij is legitieme!

  Achteraf stelt het niks voor maar dat is achteraf. Met name de snelheid van nummers invoeren (ik ben op leeftijd) daar had ik moeite mee, gelukkig kon je dat herhalen. Dan zie ik bar slecht, ook zo’n fijne eigenschap van het ouder worden.

  Groeten, :wink:
 • [quote:f7b03f3eef="vanaggelen"] Ga me nu niet vertellen dat ik alsnog win7 moet installeren, (..) [/quote:f7b03f3eef] Omdat dat bij jou Windows 7 nog wel wil starten, is dat waarschijnlijk niet echt vereist. De meningen daarover verschillen. Maar het zou wel kunnen dat je Windows 7 nu minder stabiel draait. Zie bijvoorbeeld deze Engelstalige thread New Motherboard Install with Windows 7.

  Als je echt niet Windows 7 opnieuw wilt installeren, dan zou je als alternatief de chipset drivers van het oude moederbord in Windows 7 veilige modus kunnen verwijderen via applicatie Driver Fusion. Zodat je in de normale Windows 7 modus, de chipset drivers van het nieuwe moederbord kunt installeren.

  Nu het telefonisch activeren blijkbaar gelukt is, zou je een back-up kunnen maken van je activatie, zodat je die bij een eventuele herinstallatie van Windows 7 op hetzelfde systeem kunt terugzetten zonder Microsoft te bellen. Zie daarover mijn topic Ervaringen met back-up van de Windows 7 activatie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.