Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7, 64 bits terugzetten systeemkopie

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Ik heb Windows 7 64 bits.
  Ik wil een systeemkopie (IMG) vanuit het Configuratiescherm (Back-Up maken en terugzetten) maken en een systeemherstelschijf ook, om Windows vanaf CD of DVD te kunnen starten.
  Deze systeemkopie zet ik op een externe harde schijf.
  Ik begrijp nu niet goed hoe de systeemkopie (in mijn geval IMG van de C: partitie) vanuit deze systeemherstelschijf wordt terug gezet.
 • Indien je de Herstel-CD hebt aanemaakt en je wil de Systeem-image terugzetten, dan zal je jouw PC moeten opstarten vanaf de Herstel-CD.

  Nadat de CD is opgestart, geef je aan in het menu om een Systeem-image terug te zetten.
  Die zal gevonden worden op de externe HD.
  En dan krijg je de melding dat de hele harde schijf opnieuw wordt geformatteerd en daarbij krijgt de HD dan dezelfde indeling en wordt de image teruggezet.
  In mijn geval duurde dat slechts acht minuten.

  Heb je echter meerdere partities waarop data staat en alleen van de systeempartietie is een image gemaakt, dien je die data welke niet verloren mogen gaan, eerst naar een externe HD te kopiëren, zodat je die data naderhand weer terug kan zetten naar de originele lokatie!
 • Aha, dus twee fysieke schijfeenheden.

  Dan hoef je enkel een Image van C en de eventueel aanwezige 100MB partitie aan te maken.

  En dat zal dan automatisch goed geslecteerd gaan worden bij het opstarten van het maken van een Systeemimage.

  Juist omdat het een SSD is, is het aan te raden aleer je Windows terug laat zetten, de SSD door KillDisk te laten overschrijven met nullen.

  Dan is de SSD daarna weer schoon!
 • Ik heb al een opstartbare Herstel CD gemaakt. Na de bootvolgorde in het BIOS te hebben gewijzigd, start de pc op van de CD.
  Daar krijg ik een menu met een aantal mogelijkheden om de pc te herstellen. Dus ook om een systeem image (wat Windows een systeemkopie noemt) terug te zetten.
  Omdat ik nog geen systeemkopie gemaakt hebt, geeft Windows aan dat hij geen systeemkopie kan vinden.
  Ik heb nog geen systeemkopie gemaakt omdat ik nog niet begrijp hoe dat gebruikt wordt en er van alles verloren zou kunnen gaan.
  Ik wil een systeemkopie maken van de C: schijf, dus waar het systeem opstaat. Deze IMG will ik op de externe HD zetten.
  Ik neem aan dat Windows die automatisch vindt of d.m.v. bladeren.
  Hoewel ik mijn eigen data op een apart partitie (D:) heb staan, voel ik er niet veel voor om alles te formatteren en dan alles terug te zetten. Ik dacht dat Windows alleen die Systeem partitie terugzet als je bij het maken van de systeemkopie aangegeven hebt dat je alleen van C: een img wilt maken. Je schrijft dat de hele harde schijf opnieuw wordt geformatteerd. Is dat de HD in de pc of de externe HD waar ik dan de systeemkopie op gezet hebt? Als het het laatste is, ben ik dus mijn back-up van de gegevens kwijt en kan ik die niet terugzetten.
  Ik wou het gewoon uitproberen, maar als ik van alles terug moet zetten, dan kan beter de systeemkopie pas gebruiken als er werkelijk iets mis is gegaan, maar dan nog kan ik de gegevens die op de externe HD staan kwijt raken.
  Ik weet niet of het van belang is, maar mijn C: partitie staat op een SSD en de D: partitie op een HD.
 • Je klikt in hetzelfde scherm waar je op het maken van de herstel-CD hebt geklikt, klik je dan op Systeemimage maken.

  En nee - bij het maken ervan gaat niks verloren, want anders zou het maken ervan ook nutteloos zijn!
  Zorg wel dat je externe HD is aangesloten.
 • Bedankt, heb ik gezien. Ik begrijp dat met het maken van de systeemkopie niets verloren gaat, maar als ik de systeemkopie terugzet (b.v. om te proberen) en heb alleen een img van C: gemaakt formatteert blijkbaar Windows de hele HD, maar ook de externe, want die staat aan omdat ik daar de img van C: opzet en mijn BU van mijn eigen Data opstaan.
 • http://computertotaal.nl/software/20840-image-van-windows/2.html
  [quote:61e2fcecda]Kies Schijven uitsluiten en vink alle schijven aan die niét tot het besturingssysteem behoren en niet hersteld hoeven te worden. [/quote:61e2fcecda]
 • Nee, de externe HD wordt NIET geformatteerd op dat moment en ook niet later.
  Want dan zou daarmee back-up van Windows verloren gaan!
 • Als ik goed begrijp krijg ik een keuze mogelijkheid om aan te geven welke partities hersteld moeten worden, dus aanvinken welke ik wil uitsluiten.
  Ik heb dan de pc met de opstartbare systeemherstelschijf opgestart en bij de opties voor herstel de derde gekozen: Herstellen met systeeminstallatiekopie
 • Behalve de systeempartitie en de 100MB aktieve partitie kan je opteren om er nog een partitie bij te nemen, welke opgenomen wordt in de systeem image.
  Dat zorgt ervoor dat een en ander groter wordt en langer zal duren om terug te zetten.
 • Ik begrijp je antwoord niet. Ik heb een C:\ partitie van 112 GB, dat is een SSD schijf, en een D:\ Partitie van 445 GB.
  De C:\ partitie is dus de Systeem partitie en de D:\ is de Data partitie.
  Na het opstarten met de systeemherstelschijf krijg ik een optie menu en daar kies ik voor de derde optie: "Herstellen met systeeminstallatiekopie" dan kan ik daarna toch kiezen dat ik D: wil uitsluiten van dit herstel, zodat deze niet geformatteerd wordt. Of moet ik een andere optie in dit menu kiezen om de systeemkopie terug te zetten?
  Let wel ik heb dat terugzetten van de systeemkopie nog niet gedaan en weet dus niet wat er komt.
  Kun je me misschien in volgorde puntsgewijs opgeven wat ik moet doen of wat er gebeurt als ik de systeemkopie terug wil zetten met de Systeemherstelschijf? Alvast bedankt voor je hulp.
 • Heb ik geschreven over een 100 MB partitie? Die heb ik niet en die hoef ik toch ook niet te maken?
  Verder is het maken van een syseemkopie (img) mij wel duidelijk. Maar nog niet helemaal het terug zetten hiervan. Kun je puntsgewijze opgeven hoe dat gaat met een Systeemherstelschijf?
 • Indien Windows op de juiste manier is geïnstalleerd, dan is die niet gemounte partitie echt aanwezig.
  Dat is de actieve partitie, die ook de opstartherstelbestanden bevat.
  Een en ander kan je controleren via Schijfbeheer.

  Start maar eens op van de herstel-DVD!

  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/help/videos/backing-up-and-restoring-your-computer
 • Dat is het deel wat de maker van de pc gebruikt voor de recovery. Is bij mij 21,42 GB en wordt als Niet-toegewezen aangemerkt.
  Omdat de configuratie van de computer na enige tijd niet meer overeenkomt met de stand toen hij geleverd werd, zal ik die partitie dan verwijderen.
 • Ik heb een systeemkopie gemaakt en dat ging gemakkelijk en soepel. Toch heb ik nu een nieuwe vraag. Het systeem op C: is 37 GB groot, maar de Systeemkopie op externe HD maar 18 GB. Ik dacht dat de systeemkopie of IMG een exacte kopie van het systeem op C: zou zijn en dus ongeveer even groot. Waar ligt dit grote verschil aan?
 • De Image is gecomprimeerd, niks om je zorgen over te maken.
 • Ik heb ook een image gemaakt van de C schijf met Paragon back-up & recovery. Maar ik heb geen herstel-cd aangemaakt.

  Kan je de gemaakte back-up dan terugzetten zonder een herstel-cd te gebruiken?

  Ik wil de back-up gebruiken in plaats van een "systeem herstel punt". Ik kan mijn PC ook herstellen met de F11 knop naar de fabriek instelling, maar dan moet ik al mijn persoonlijke instellingen weer aanmaken en al de updates en nieuwe programma's weer opnieuw installeren. Ik dacht e.e.a. te kunnen oplossen met het maken van een back-up van de C schijf en dit iedere maand opnieuw te maken op de externe HDD. Na een paar back-ups de eerste verwijderen, net als systeem herstel punten.

  Ik heb een PC met windows 7 64 bit.

  Alvast bedankt voor de reactie.
 • Eerst die Parogon herstelCD aanmaken, anders kan je helemaal niks!
 • Dus het werkt niet zoals een systeem herstel punt. Met de herstel CD wordt de C schijf geheel geformateerd alvorens de back-up geïnstalleerd kan worden.
  In dat geval kan ik mijn systeem herstel punten liever behouden. Als ik dat geweten had, dan had ik geen externe HDD gekocht.
  en van de belangrijke document
 • Sorry van die grote lege ruimte. Foutje gemaakt tijdens het typen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.