Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 7 gebruikersprofiel beschadigd

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Goedemiddag,
  door een intern conflict in mijn systeem (het aanzetten van een USB apparaat tijdens het opstarten) kreeg ik na langer wachten dan normaal, een standaard bureaublad, niet het door mij ingerichte bureaublad.
  Toen ik de zaak weer had ingericht bleek vervolgens een aantal zaken in mijn gebruikersprofiel (administrator) niet meer te werken. De optie dat de taakbalk automatisch moet verdwijnen is na het afsluiten en weer opstarten van Windows verdwenen. Het vastmaken van iconen aan de taakbalk lukt niet. Mapopties voor onderliggende mappen geldig maken werkt niet meer. En waarschijnlijk nog meer zaken die ik nog niet heb gevonden. Ik heb echter meer gebruikers op het systeem en daar is geen enkel probleem te constateren. De problemen zijn mijns inziens dus duidelijk gekoppeld aan mijn gebruikersprofiel. Ik heb als test een nieuw gebruikersprofiel aangemaakt en dat werkt ook vlekkeloos. Kan mijn beschadigde account ergens worden gerepareerd of is het aanmaken van een nieuw account voor mezelf en het deleten van het oude account de enige oplossing?
 • Inderdaad is het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount de enige oplossing.

  Na aanmaken hiervan kan je vervolgens de inhoud van je documentenmappen naar de nieuwe mappen kopiëren.

  Pas daarna je oude account verwijderen.
 • [quote:ce534e3de0="Abraham54"]Inderdaad is het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount de enige oplossing.

  Na aanmaken hiervan kan je vervolgens de inhoud van je documentenmappen naar de nieuwe mappen kopiëren.

  Pas daarna je oude account verwijderen.[/quote:ce534e3de0]

  Ja, daar was ik al bang voor. Is het een vaker voorkomend fenomeen in Windows 7 dat een account de mist in gaat? Ik heb in eerdere windowsversies van alles meegemaakt maar nog nooit een verminkt account. Ik heb overigens geen inhoud in de documentmappen. Ik heb als ouwe DOS gebruiker tot nog toe in elk systeem een eigen directory/mappenstructuur opgezet.
  Dank voor de reactie trouwens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.