Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7: hoe lang nog verkrijgbaar?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik wil binnenkort m'n XP-pc gaan vervangen.
  De kinderachtige blokjesinterface van Win 8 wil ik niet (ik heb op een laptop van een kennis al even met Windows 8 gespeeld en de look-and-feel bevallen me absoluut niet).
  Het zal dus een systeem met Windows 7 moeten worden.
  De vraag is alleen: hoe lang is deze versie nog leverbaar?
 • Je kunt hem nu toch ook al wel aanschaffen? Denk dat ie nog best een tijd leverbaar zal zijn, al heb je wel kans dat het duurder wordt, en moeilijker te vinden. Windows xp is met een beetje zoeken ook nog wel te vinden.
 • Wie weet heb je een kennis die nog een exemplaar heeft liggen, die bv overgestapt is naar win8. Ik weet allen niet of dit legaal is. Maar volgens mij, mag je iets wat je legaal hebt gekocht verkopen aan derden.
 • [quote:6a772d8071="Rick Gimpel"]Wie weet heb je een kennis die nog een exemplaar heeft liggen, die bv overgestapt is naar win8. Ik weet allen niet of dit legaal is. Maar volgens mij, mag je iets wat je legaal hebt gekocht verkopen aan derden.[/quote:6a772d8071]
  Als ik het mij goed herinner heb je het in bruikleen van microsoft en mag je het niet door verkopen.
 • [quote:9d3e09f486="Frits Raaf"]De kinderachtige blokjesinterface van Win 8 wil ik niet [/quote:9d3e09f486]

  Hoeft toch ook niet… Ook de klassieke interface behoort tot de mogelijkheden.
 • Er is geen woord over bruikleen gerept. Maar genoemde alternatief, om windows8 de klassieke weergave te geven lijkt me bruikbaar. Zeker als het om een nieuw apparaat gaat.
 • Volgens mij maar ik kan het fout hebben mag je een retail versie van Windows gewoon doorverkopen maar hij mag niet meer op de oorspronkelijke PC geinstalleerd staan. De versie die je bij een PC koopt mag je niet doorverkopen volgens mij.

  Rob
 • Precies, een retail licentie mag je doorverkopen aan iemand anders. Deze licentie mag dan ook niet meer op je eigen PC actief zijn, maar bedenk wel dat als je een upgrade hebt gekocht, deze upgrade eigenlijk ook niet meer legaal is. Je hebt immers de originele licentie die je geupgrade hebt, niet meer in je bezit.

  OEM licenties zijn gebonden aan de PC waar je hem bij koopt. Ze kunnen dus niet aan iemand anders overgedragen worden, zonder die PC erbij te doen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.