Vraag & Antwoord

OS Windows

3GB windows xp switch geeft problemen

Anoniem
Frankyie
8 antwoorden
 • Beste mensen,

  Sinds kort werk ik met een tekenpakket (inventor 2012) dat dusdanig veel geheugen vraagt dat mij aangeraden werd de 3GB switch op mijn windows xp pc te activeren. Toen ik de switch op 3GB had staan werkte mijn grafische kaart driver niet meer. Dit heb ik toen opgelost door de switch op 2.9GB te zetten. Toen werkte de driver wel weer. Maar ik blijf problemen hebben. Als het tekenpakket veel geheugen pakt zie ik als eerste dat mijn bureaublad achtergrond weg valt. Werk ik dan toch door, dan weigert het tekenpakket na een tijdje dienst (inventor 2012 leegt zijn geheugen niet en loopt dus langzaam steeds voller). Ondertussen heb ik de switch op 2.7GB gezet maar de problemen blijven. Wat is hier aan de hand?

  Bij voorbaat dankt,

  Frank
 • Met switch bedoel je het virtueel geheugen?
  Maar het verhaal lezende denk ik dat je pc onder de maat is voor jouw applicatie. Je meld verder geen specs, dus het is gissen.
 • Hoe het precies heet weet ik niet. Het is iets met je geheugen inderdaad. Hier een handleiding hoe je de switch activeert.
  http://dwf.blogs.com/beyond_the_paper/2009/04/enabling-3gb-switch-on-windows-vista.html

  Mijn pc is inderdaad onder de maat voor de applicatie. Vandaar dit soort "gestuntel". Met die switch aan draait de applicatie op zich goed. Los van de problemen die ik hierboven omschreven heb.

  De pc heb ik helaas niet bij de hand. Wat ik uit mijn hoofd weet is dat het een XP 32 bits pc is met 4GB aan RAM geheugen.
 • 32 bits windows (xp) kan maximaal 3,25 gig ram adresseren.
  Ik denk tijd voor een 64 bits machine met voldoende RAM
 • Helaas, ik moet roeien met de riemen die ik heb. Ik heb helaas 0 zeggenschap over de aanschaf van een nieuwe pc. Je weet hoe dat gaat bij bedrijven.

  Het werkt met die switch al beter, maar nog niet helemaal lekker. Is er iets wat ik nog kan proberen zodat mijn problemen minder worden?
 • De bedoeling is dat de virtual mapping in de bios aan staat en dat er meer dan 4 GB geheugen is geplaatst, dan kan er met PAE boven die 3 GB geheugen geadresseerd worden en de geheugenplaatsen voor de drivers verplaatst worden.

  Met die schakeloptie snoep je nu geheugenplaatsen van de drivers af die dan, logischerwijs, niet meer werken.

  Maar helaas werkt PAE niet op een XP 32 bits home of pro machine.


  http://en.wikipedia.org/wiki/3_GB_barrier
  http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/gg487503.aspx
 • [quote:49e3a97d1d="Frankyie"]Helaas, ik moet roeien met de riemen die ik heb. Ik heb helaas 0 zeggenschap over de aanschaf van een nieuwe pc. Je weet hoe dat gaat bij bedrijven.
  [/quote:49e3a97d1d]

  Je moet nu in feite roeien met riemen die je niet hebt….
  Als het bedrijf je geen middelen verschaft om je werk te doen kunnen ze moeilijk verwachten dat het toch gedaan wordt.
 • Dat is makkelijk praten. Alleen zo werkt de wereld nou eenmaal niet. Overigens zijn de riemen wel degelijk aanwezig. Het werkt alleen nog niet perfect.

  Ik zal de links van Lange Pier dit weekend eens doorlezen. Dan zal ik er zelf ook wat meer van begrijpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.