Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win 7 Realtek LAN adapter schakelt niet in.

Peter Vooges
7 antwoorden
  • Ik heb een pc met Windows 7 64 bits en een pc met Vista.

    Ik heb een router-modem SpeedTouch21F309. (WLAN)
    Op mijn pc met Win7 zit een LAN adapter Realtek PCIe GBE Family Controller.
    Als ik m'n SpeedTouch uitgeschakeld heb en later weer inschakel (b.v. 's nachts uit) en dan mijn pc met Win7 opstart maakt hij geen verbinding met de SpeedTouch en geeft hij een onbekend netwerk. Door eerst de LAN verbinding op de Win7 uit te schakelen en weer in te schakelen, maakt hij verbinding en blijft verder ook goed, ook al sluit ik de pc daarna af en start hem later weer op (SpeedTouch blijft ingeschakeld dan).
    De pc met Vista geeft dit probleem niet.
  • Het kan zijn dat je het binnen de bios moet aanpassen.
    En kijk ook via windows update of er een update is voor realtek lan adapter
  • ik ben even in verwarring, denk ik: het gaat toch om een bedrade netwerkadapter? dan zag nog nooit de melding: onbekend netwerk…???
  • Het is inderdaad een bedraad netwerk.
    Het onbekend netwerk heeft echter dezeflde gegevens als het bekende van SpeedTouch.
    Dit onbekende netwerk is verdwenen als de verbinding via SpeedTouch gemaakt is.
  • geen idee hoe deze regels te duiden….
    ga eens: configuratiescherm-apparaatbeheer en selecteer je netwerkadapter.
    klik er rechts op en kies: verwijderen cq installatie ongedaan maken.
    sluit schermpje(s) netjes af en herstart de pc.
    bij de herstart zal windows de adapter opnieuw maagdelijk installeren, en is de kans groot dat het probleem dan is opgelost
  • Je weet ook zeker dat er niet (ook) een wifi-kaart in je PC zit ?
    Verder zou je nog eens bij de eigenschappen van de netwerkkaart kunnen kijken of alles op automatisch staat (ip-adres verkrijgen).
  • Er zit een wifi kaartje in, maar dat heb ik uitgeschakeld via Netwerkcentrum > adapterinstellingen of via Apparaatbeheer.
    Verder heb ik het omgekeerde gedaan als wat jij voorstelt, ik heb n.l. een vast IP adres ingesteld (ook bij de andere pc's in mijn thuisnetwerk). Tot nu toe komt de verbinding bij opstarten goed tot stand.
    Ik weet niet of het altijd zo goed gaat, maar dat schrijf ik dan wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.