Vraag & Antwoord

OS Windows

steeds meer nieuwe bestanden op 2e harddisk

Anoniem
Passer
8 antwoorden
 • hierbij een printscreen van wat er in zit. De map "stalling"= 104 GB, daar heb ik voor tijdelijk mijn eigen bestanden, foto's e.d. opgeslagen anders werd het zo'n lange lijst
  [img:b3e237a251]http://i50.tinypic.com/dzk11v.jpg[/img:b3e237a251]
  maar dat van de mappen herbenoemen is natuurlijk ook een handig advies.
 • Dit ziet er toch meer uit als een systeemschijf (partitie) dan als "slechts" een opslag schijf. Windows een keer opnieuw er op gezet, maar dit per ongeluk op de extra schijf gedaan?
 • Behalve een USB schijf voor kopieën heb ik ook een 2e HD ingebouwd als reserve-opslag. Weliswaar 1 TB groot, maar ik zie dat van het gebruikte gedeelte ongeveer 25% ingenomen wordt door allerlei "vreemde" bestanden die ik er niet op gezet heb. Uiteraard ook dat system volume info, maar ook nog vele andere.
  Ik vroeg mij af wat er gebeurt als ik al die zaken maar eens weghaalde?
 • frans, wat er gebeurt als je ze weghaalt kan je proefondervindelijk bepalen, óf je geeft een indicatie van die vreemde bestanden en dan kunnen we er een hypothese van maken.. :wink:
  wil je die geheimen niet met ons delen, dan kan je de map(pen) even hernoemen (x-je ervoor of erachter) en kijken hoe je systeem reageert.
 • [quote:676050248e="f.j.stols"]Ik vroeg mij af wat er gebeurt als ik al die zaken maar eens weghaalde?[/quote:676050248e]

  gezien het geen opstartschijf is kan je het dus ad experimentum gaan uitproberen - al ga ik in dergelijk geval de dingen niet verwijderen, maar eerder eerst een tijd hernoemen. Ik gebruik daarvoor een vast systeem en voeg aan de mapnaam een vaste tekenwaarde toe - in mijn geval zet ik er gewoon 111 bij.

  Geen problemen na een tijd: al de 111- bestanden opzoeken en verwijderen. Wèl problemen: gewoon de 111 achteraan de bestandsnaam wèg en 'k ben terug waar ik vertrok.

  Op die manier kan je nog terug zie je.
 • ik heb een keer "geoefend" met Easeus backup. Omdat dat naar een USB-schijf uren zou duren heb ik het in eerste instantie naar de ingebouwde schijf gedaan. Die backup heb ik "gestald" in de map Stalling . Die backup zelf is ongeveer 22 gb, maar waarom er allerlei dingen zoals die andere mappen in deze schijf zitten is mij niet duidelijk. Die hele backup-handel zou van mij in eerste instantie wel weer weg mogen.
  En ik kan natuurlijk de hele schijf formatteren en daar opnieuw mijn kopieën plaatsen.
 • Er staan idd een boel systeembestanden op - vraag is: horen ze bij je systeem of zijn het gewoon resten van een oud systeem.

  Je hebt de schijf zelf ingebouwd?

  Dan is het simpel: koppel die tweede schijf los en start dan opnieuw op, dan weet je snel genoeg of je die bestanden nog nodig hebt toch?

  (laat de schijf dus zitten, maar trek de voeding ervan uit evenals je data-kabel)
 • Dat was dus het ei van Columbus! Na losmaken van de voeding en opstarten (zonder probleem) verscheen er een keurig vraagteken door de snelkoppeling.
  Met andere woorden: ik kan die rare dingen rustig weghalen.
  Iedereen alweer veel dank voor het meelezen/meedenken/adviseren.fjs

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.