Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7 installeren op RAID-systeem

Anoniem
Marc H
1 antwoord
 • Ha allen,

  Ondertussen ben ik zo'n 3 weken bezig met het installeren van Windows 7 op een Raid-system die ik gekregen heb.

  Het is voorheen gebruikt als rekencomputer, als ik het goed heb, er zit dan ook geen optimale videokaart in, wel 8 gig werkgeheugen en 2 flinke processors tevens zitten er 4 sleuven in waar ik een harde schijf op aan kan sluiten (dus in totaal 4 schijven van 80 gig, 320 gig toaal)

  Wat ik wil proberen is windows 7 installeren, om het als normale pc te kunnen gebruiken, met RAID 0: dat moet volgens mij wel kunnen?

  Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd:

  Booten vanaf een USB-stick met daarop windows als installatie-file, lukt niet.
  Een van de harde schijven aansluiten op mijn laptop en op die harde schijf dan windows installeren lukt ook niet, dan krijg ik de melding: "Kan Windows niet op deze schijf installeren. Configuratie van of installatie op schijven die op een USB- of IEEE 1394-poort zijn aangesloten wordt niet ondersteund."

  De installatie-files kopiëren naar een van die schijven, dan de schijf weer in die pc doen, om zo windows te installeren, lukte me ook niet. Want tijdens de installatie kreeg ik een foutmelding..

  Hebben jullie ideeën?
  Ik sta overal voor open, en wil alle opties gerust nog een keer proberen, dan kan ik ook exact zeggen waar het fout gaat.
  Ik hoop van harte dat jullie mij kunnen helpen! (:

  Groet,

  Sam

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.