Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7/SBS 2008 vragen

Anoniem
Leo S
1 antwoord
  • Ik verzorg de automatisering op de Volksuniversiteit Venlo. Nu ben ik vooral kennis qua scripten (php/mysql/html) en de office applicaties maar heb ik minder verstand van de serverkant, daarom een aantal vragen. Ik heb de antwoorden op deze vragen op het web proberen te zoeken maar was hier erg veel tijd mee kwijt zonder bevredigend antwoord.

    1. We hebben een gezamenlijke mailadres (aparte gebruiker) waar meerdere medewerkers toegang tot hebben, dit krijgen ze door deze mailbox toe te voegen. Nu is de wens om de reacties op deze gezamenlijke mail (info@vuvenlo.nl) zichtbaar te maken in de "verzonden items" van de gezamenlijke mail en niet in de verzonden items van de gebruiker die de mail verstuurd. Hoe zorg ik ervoor dat als de afzenden "info@vuvenlo.nl" is deze in de verzonden items van dat adres komt als een andere gebruiker deze verstuurd?

    2. Is het mogelijk om (bijvoorbeeld via een batch) een computer standaard instellingen te geven voor de gebruiker. Het gaat hier dan om het standaard instellen van mailboxen/kalenders (inclusief toevoegen van extra mailboxen+kalenders van andere gebruikers) en standaard instellen van printers (specifiek wachtwoord per gebruiker voor printen). Nu moet ik voor elke gebruiker op elke pc deze handeling handmatig doen.

    3. Is het mogelijk software updates via de server te laten lopen? Ik had iets gevonden over group policy maar kreeg dit niet werkend om bijvoorbeeld Google Chrome te verspreiden.

    We werken met Windows 7, Outlook 2003, Small Business Server 2008 en Microsoft Exchange server 2010

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.