Vraag & Antwoord

OS Windows

Tip: hoe aangemelde accounts afsluiten als admin

Anoniem
Rick Gimpel
4 antwoorden
 • Op een clubblad kwam ik deze nuttige tip tegen (oorspronkelijk van van Ruud Uphoff)
  http://217.121.246.100/ccs/mainpages/assets/201006decclubblad.pdf

  [quote:1707c808b3]Ken je het verschijnsel van kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes of ander bezoek dat je een eigen beperkt account gaf op je systeem? Ja, inderdaad! Die roepen "tot ziens" en laten jou achter met een aantal aangemelde accounts. Wat nu? Een voor een aanmelden in elk account om het af te sluiten? Mooi niet! De guit heeft er een password op gezet. Het systeem opnieuw opstarten dan maar? Nee hoor, niet nodig.

  In taakbeheer (Ctrl-Shift-Esc) zit een tabblad Gebruikers. Klik met de rechter muisknop op een gebruikers en kies Afmelden. Zo simpel lijkt het en was het ook onder Windows XP. Maar onder Windows 7 levert dit een foutmelding die eindigt met Toegang geweigerd. En dan ga je dus, gewapend met begrijpelijke ergernis, naar een forum, waar je vooral niet vergeet te vertellen dat je toch echt administrator bent.

  Welnu, dat was je dus nog niet, want je kunt onder Windows 7 niet zomaar als administrator werken. Je zult taakbeheer "als administrator" moeten uitvoeren. Maar hoe? Microsoft krijgt hier inderdaad geen premie voor duidelijkheid.

  Gelukkig leiden ook nu verschillende wegen naar Rome. Klik op de Startknop en type daarboven taskmgr. Niet afsluiten met Enter maar met Ctrl-Shift-Enter. Dat start taakbeheer als administrator. Een andere methode is taakbeheer starten zoals je gewend bent. Ga dan eerst naar tabblad Processen en klik daar onderaan op Processen van alle gebruikers weergeven. Dat heeft in feite tot gevolg dat taakbeheer opnieuw wordt gestart als administrator. Daarna heb je ook op andere tabbladen volledige rechten.[/quote:1707c808b3]
 • Er is nog een andere mogelijkheid. Het programmaatje "Take Ownership",

  http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/add-take-ownership-to-explorer-right-click-menu-in-vista/

  Dat werkt iig. met Vista en W7. Simpel rechts klikken en kiezen. Ik vind het heel handig bij bestanden die zich niet laten copieëren of verwijderen.
 • Je kunt ook denken aan het aanmaken van user acounts. Dus de kids als user met beperkingen. Een hoofd gebruiker, met meer rechten en een administrator, met alle rechten.
 • Ja, maar waar het mi om gaat is dat die users niet uitloggen en processen laten draaien. Je kunt dan de pc wel uitzetten en dan stopt alles ook…. maar dat is niet netjes applicaties afsluiten en dat lukt met die tip wel…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.