Vraag & Antwoord

OS Windows

opstarten van verkeerde harde schijf

Nu werk ik toch al jaren met SATA en heb dat nog niet meegemaakt. eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik in mijn PC 6 SATA schijven heb geplaatst en 2 DVD/Blu-Ray branders. Goed ik zal er rekening mee houden dat dat vaker kan gebeuren. Dank voor de reactie. Rob

Anoniem
rob bogers
2 antwoorden
  • Schrok ik mij vanmorgen een hoedje toen mijn PC niet meer op wilde starten. kwam volgens mij niet verder dan het BIOS. Bleef met een witte knipperende cursor staren naar het scherm en er gebeurde niets. Nog maar eens starten en nog maar eens. Toen bleek bij een kijkje in het BIOS dat de PC van een schijf wilde opstarten, die geen besturingssysteem had. Dus maar even terug gezet naar de SSD met besturingssysteem en alles was weer goed, hoe ken dit ineens van de ene op de andere dag. Heb niet in het BIOS gekeken of geprutst of wat dan ook gedaan. Nu al een paar keer gestart en niets aan het handje maar toch???

    Graag advies of oorzaak,

    Rob
  • zulke dingen gebeuren af en toe, en een directe oorzaak is er nooit voor te vinden. toen we nog alleen met ide-schijven werkten kon dat eigenlijk niet, omdat de volgorde fysiek was vastgelegd. met sata kan alles kriskras door elkaar in opstartvolgorde worden gezet. en een heleboel satakabeltjes zijn niet echt van puike kwaliteit waardoor er onvolledige contacten kunnen ontstaan.
    soms zou je updates die bij het afsluiten worden geïnstalleerd, verdenken, maar het kan ook dat de stroom net een fractie te vroeg werd uitgezet.
    ik vrees dat je de oorzaak nooit zult achterhalen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.