Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Lege schermpjes vanuit COM Surrogate?

Lou van Wijhe
6 antwoorden
 • Sinds enkele dagen krijg ik regelmatig een klein, blanco schermpje, vaak meerdere na elkaar, met alleen de drukknoppen OK en Annuleren. Verder staat er niets in. Als ik kijk in Taakbeheer lijken ze afkomstig te zijn van een toepassing met de naam COM Surrogate. Er zijn, voor zover ik me bewust ben, geen bijzondere wijzigingen aan de software geweest.

  Ik heb ernaar ge-googled maar geen oplossing gevonden. Ik weet dat de gegevens summier zijn maar heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

  TIA,
  Lou
 • Mbam al er op los gelaten

  http://www.malwarebytes.org/
 • Bedankt voor je reactie, canonboy. Ik heb zojuist wel Hitman Pro gedraaid en dat programma heeft maar 1 tracking cookie gevonden, atdmt.com, verder niets.

  Elke keer dat het gemelde schermpje verschijnt, zie ik in Taakbeheer "COM Surrogate" verschijnen; 9 schermpjes - 9 instances van COM Surrogate. Dit is echter geen malware maar een van Microsoft afkomstige functie. Als je op Google zoekt, kom je de meest verwarrende verhalen tegen, er is -althans voor mij- geen touw aan vast te knopen. De een zegt dat je die functie beslist niet kunt missen, dan ander zegt dat hij de deur opent voor malware.

  Lou
 • doe toch maar een mbam scan…!
 • Heb ik gedaan. Resultaat:

  [i:9a5fd8807d]Geheugenprocessen gedetecteerd: 0
  (Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

  Geheugenmodulen gedetecteerd: 0
  (Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

  Registersleutels gedetecteerd: 0
  (Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

  Registerwaarden gedetecteerd: 0
  (Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

  Registerdata gedetecteerd: 0
  (Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

  Mappen gedetecteerd: 0
  (Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

  Bestanden gedetecteerd: 0
  (Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

  (einde)[/i:9a5fd8807d]

  Er verschenen zojuist weer 3 lege schermpjes en inderdaad, in Taakbeheer 3 x COM Surrogate. Hoe langer ik met computers werk, hoe minder ik ervan begrijp…

  Lou
 • lees voer .
  http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/com-surrogate-error/0bec0d1c-e0d8-4fed-81f3-910973b14bb7

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.