Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met SSD installatie

Anoniem
- Ben vermeer
5 antwoorden
  • Ik heb al van alles geprobeerd om een SSD bij te plaatsen in mijn PC: wel of niet nieuwe installatie windows 7, Hd als wel of niet hidden, wel of niet active, HD en SSD wel of niet aangekoppeld, BIOS SATA op ahci of ide.
    Configuratie:
    ASRock 970 Extreme3 AM3+ 970 4xDDR3 ATX,
    AMD Phenom II X4 965, 3.40GHz, 6MB, AM3,
    8GB DDR3 1866 MHz Cl9 Kingston HX Genesis
    128GB Samsung 830,
    WDC WD6400AACS-00G8B0 (596 GB, IDE) ,
    Als er EEN disk aan hangt, dan werkt het prima, maar zogauw de tweede gekoppeld wordt, dan start windows niet meer op. EEn keer ging het goed, maar na opnieuw opstarten weer het zelfde liedje.
    Ik begrijp er niets meer van, Wie weet raad?
    :(
  • boot volgorde wel ingesteld? (lees ik niks over)
  • inderdaad, kijk eens in je bios bij "boot", met beide HDD's aangesloten. zéér waarschijnlijk staat de SSD als tweede HDD.
  • [quote:0ec08784d9="derkdejong"]boot volgorde wel ingesteld? (lees ik niks over)[/quote:0ec08784d9]
    Sorry, ook de bootvolgorde heb ik steeds goed ingesteld. Was ik inderdaad vergeten te vermelden.
  • ide en sata, ik heb dat ooit ook eens moeten oplossen..
    als ik me goed herinner, moet sata in dat geval op ide zijn ingesteld.
    en idem: hoe is die ide gejumperd: staat ie master, probeer een single of cs, oftewel: ook met dat aspect moet even spelen.
    ook: staat op beide schijven een besturingssyteem??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.