Vraag & Antwoord

OS Windows

windows xp overzetten

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Wij hebben een computer uit 2005 met legale voorgeïnstalleerde XP-versie. Onlangs kochten wij een nieuwe computer, hierop blijkt een illegale versie van Windows 7 Ultimate te zitten. Wij willen graag de legale XP overzetten naar deze nieuwe computer en dan naar Windows 8 updaten met Windows pro. Zou iemand kunnen zeggen of dat mogelijk is en hoe wij dat moeten doen?
 • je kan toch gewoon die upgrade van win 7 naar 8 uitvoeren .
  met de key van de update .
  een voorgeïnstalleerde XP-versie
  kan alleen maar draaien op de pc waar het opstaat .
 • Dank voor de snelle reactie. Ik begrijp dat met de key van de upgrade Windows pro (van circa 60 euro) de windows legaal wordt? Voor de zekerheid wil ik nog even vragen of dat juist is.
 • Ik betwijfel of dit gaat lukken: een illegale versie met een upgrade legaal maken - maar wacht het antwoord van anderen af want ik ben niet zeker.

  Als het niet gaat, dan lukt wellicht ook je beginoptie niet: als de xp op de oude computer namelijk een OEM-versie is, dan ga je hem op een andere computer niet kunnen installeren omdat je 'maar betaald hebt om xp op diè eerst computer te installeren' - een OEM-versie is namelijk gebonden aan het eerste systeem waar je hem op installeert.

  Kocht je een retail-versie dan heb je dit probleem niet
 • Op andere forums is gemeld dat dit wel lukt, bijvoorbeeld bij het formum van tweakers.net
 • [quote:2504b84586="kareleen"]Onlangs kochten wij een nieuwe computer, hierop blijkt een illegale versie van Windows 7 Ultimate te zitten. [/quote:2504b84586] Ben je daar zeker van? Welke Windows versie stond er dan origineel op? Had je de nieuwe pc dan wel zelf bij een (online)shop besteld? Als je 'm had besteld via marktplaats, is het inderdaad mogelijk dat er een illegale Windows versie wordt meegeleverd.

  Een illegale Windows versie kun je niet legitiem maken, via een Windows upgrade versie. Ook niet via een OEM Windows versie van een andere pc. Zie daarover dit artikel op webwereld http://webwereld.nl/hardware/42444-microsoft-gedoogt-windows-7-upgradehack

  Hoe je een illegale Windows versie wel legitiem kunt maken, is onder andere te lezen op de site van Microsoft http://www.microsoft.com/nl-nl/licenties/legalesoftware/legale-windows.aspx
 • Ik begrijp uiteindelijk, dat ik gewoon een oem-versie windows 8 moet kopen.
  Op internet zag ik nogal wat behoorlijke prijsverschillen in de aanbiedingen.
  Heeft iemand misschien ervaring met de betrouwbaarheid van de goedkopere aanbieders?
 • prijzen variëren van ¤ 10.– tot ¤ 160.– hier . Eerlijk gezegd heb ik voor mijn W7 installatie op een XP-pc nooit een probleem ondervonden. Maar zoals al eerder gemeld: XP wordt tot april 2014 nog ondersteund door MS.
 • Beste F.J. Stols,

  Bedankt voor de tip! Ik had daar zelf niet aan gedacht.
 • dan kan je wellicht eens kijken of je pc geschikt is voor W 7 hier:
  http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/downloads/upgrade-advisor
  dat lukte mij zelfs op een afgedankte pc uit de familie!
 • De computer is geschikt, het probleem is alleen dat Windows 7 (wat erop staat) illegaal is en we willen daar eigenlijk een legale Windows 8 opzetten op de meest goedkope manier.
 • Ik had al gevraagd of je er zeker van bent, of er daadwerkelijk een illegale Windows versie is meegeleverd op je nieuwe pc. Ontbreekt op die pc voor Windows 7 dan het certificaat van echtheid? Zie voor afbeeldingen de site van Microsoft http://www.microsoft.com/nl-nl/howtotell/Software.aspx#Packaging
  Zie ook http://windows.microsoft.com/is-is/windows/help/genuine/faq en http://support.microsoft.com/kb/2008385/en-us

  Alleen als er op die nieuwe pc een certificaat van echtheid voor Windows aanwezig is, zou je een upgrade versie van Windows 8 kunnen aanschaffen.

  Voor het geval als je het advies van f.j.stols opvolgt. Houd er dan rekening mee, dat er op marktplaats illegale software zou kunnen worden aangeboden. Vooral als de vraagprijs daarvan nogal laag is.
 • De upgrade van illegale Windows 7 ultimate naar een Windows 8 pro gaat uitstekend. Zelf zo gedaan. Windows 8 pro de eerste dag gekocht bij Paradigit voor 60 euro.

  Wel eventjes voor de zekerheid alles back-uppen wat echt belangrijk is.
 • Beste Jolo,

  Wij konden niet eerder antwoorden op je vraag omdat de computer vanuit de familie kwam. Het probleem ligt nogal gevoelig. We hebben voorzichtig nog geïnformeerd en hoorden nogmaals dat we niet mogen updaten, anders blokkeert Windows wellicht onze computer. Wel vonden we in Windows een productsleutel, maar dat zegt waarschijnlijk niet zoveel. We nemen dus aan, dat deze Windows illegaal is.
  Wat je opmerking betreft over Marktplaats, we zagen al een legale activatie van Windows 8 voor 7 euro. Wellicht is deze wel okee, maar de prijs is wel heel erg laag.
 • Wat denk je nou zelf een legale versie voor 7 euro?
  Er zijn nog genoeg zoals eerder vermeld legale updates versies voor 59.95 te kopen.

  En ondanks je windows xp illegaal is kan je die toch gewoon je pc updaten

  Pc opstarten dvd erin en updaten maar.
  Ik zelf zou voor de optie kiezen dat eigenlijk alles verwijderd wordt dus dat er geen persoonlijke bestanden bewaard blijven, maak dus van te voren een kopie van je foto's , brieven, mails ect.

  Kijk ook van te voren of allen drivers te vinden zijn.
 • Kareleen geloof mij maar het kan echt en de optie die pdexie geeft omtrent installatie dat bedoel ik dus met het maken van back-up's. De update cd in je computer doen en de rest gaat bijna vanzelf.

  Een upgrade cd van Windows 8 kan je niet installeren vanaf een kale computer er moet echt een oudere windows versie opzitten. Dit kon wel met de upgrade cd van Windows 7 maar helaas is het met 8 niet meer mogelijk. Maar het werkt prima zoals ik het omschreven heb en pdexie ook gezegd heeft.

  Wat pdexie betreft zeker een zeer goede opmerking omtrent de drivers eerst dit eventjes controleren op de site van de fabrikant van je moederbord.

  De upgrade cd is minimaal 60 euro dus een versie van 7 euro kan echt niet legaal zijn. Op marktplaats moet je ook zeker heel goed uitkijken met het kopen van software aangezien hier veel illegale software te koop wordt aangeboden en dat vind ik persoonlijk uit den boze verdienen aan illegale software.
 • Pdexie en Filatelist,

  Geweldig bedankt voor jullie informatie. We zijn blij dat we de computer gewoon kunnen upgraden met een CD en niet opnieuw een OEM-versie hoeven installeren. We begrepen namelijk dat je met de OEM-versie eerst de hele computer moet schoonvegen.
  Wij zijn nog niet zo bedreven in het computergebeuren. Wij zouden graag weten wat jullie bedoelen met het controleren van de drivers. We hebben op Wikipedia gekeken maar we begrijpen niet zoveel van de uitleg. Dat software voor 7 euro verkocht wordt leek ons ook al niet reëel.
 • Welke computer heb je? Is het een merk of een zelf bouw computer?

  Dan wil ik graag merk en model/ serienummer weten. Kan ik wel eventjes voor je kijken of hij geschikt is voor Windows 8 ja of de nee. En anders toch een Windows 7 home edite kopen voor een 100 euro.
 • wat een gesteggel over een upgrade .
  je krijgt bij de update toch een nieuw key .
  of zie ik dat verkeerd .
 • Het is geen gesteggel, toppic starter wist niet dat een illegale windows versie gewoon geupdate kan worden met een legale windows 8 update.

  Drivers , ook wel stuurprogramma's genoemd zijn er voor om bijv je videokaart, geluidskaart , ethernet kaart te laten werken.

  download eens de upgrade assistant en kijk of windows 8 erop kan


  http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/upgrade-assistant-advisor#1TC=t1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.