Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows start niet meer op na booten

Anoniem
andre@home
9 antwoorden
 • Goedemorgen,
  Ik ben nieuw hier.
  Ik heb een Dell studio laptop van +/- 4 jaar oud met windows Vista en bij het opstarten kan ik aangeven of die normaal moet starten of schijfherstel (aanbevolen)…
  Welke optie ik ook kies, hij komt daarna met dat heen-en-weer-balkje (als je begrijpt wat ik bedoel) en blijft daarna hangen.

  Ik heb reeds vastgesteld dat mijn harde schijf het nog doet, want ik werk nu met een Ubuntu DVD en heb gegevens van de schijf kunnen veiligstellen.

  Ik heb een heinstallatie DVD erbij, en ik kan Windows starten vanaf de DVD, maar ik wil nu dus Windows herinstalleren, maar kom geen steek verder…
  Ik heb dus mogelijkheden om via Ubuntu zaken op de harde schijf te wissen/moven of wat ook.

  Anyone?
  Groeten, Gerard
 • Herinstallatie Dvd? Heb je daar niet de mogelijkheid tot "Opstarten repareren" of iets dergelijks?

  Kun je wel in de Veilige modus opstarten?
 • [quote:078262a28e="Tirm"]Herinstallatie Dvd? Heb je daar niet de mogelijkheid tot "Opstarten repareren" of iets dergelijks?

  Kun je wel in de Veilige modus opstarten?[/quote:078262a28e]

  Nee, geen mogelijkheid om Veilige modus te kiezen.
  Ben op dit moment trouwens bezig om via Ubuntu een uitgebreide scan uit te voeren op de schijf…
 • [quote:dd02e2ff0b="GeBreed"] Dell studio laptop van +/- 4 jaar oud met windows Vista [/quote:dd02e2ff0b] Bedoel je dat je de Dell laptop net iets te vroeg had gekocht, voor de Gratis upgrade naar Windows 7 voor Vista-kopers tot 31 januari 2010.

  Had je verder op de site van Dell deze Engelstalige Restoring Your Computer´s Software to the Factory Settings al gecheckt?

  Als je een normale Vista installatie dvd hebt, zou je Opstartherstel kunnen proberen. Eventueel kan je daarover deze gedetailleerde Engelstalige hyperlink How to automatically repair Windows Vista using Startup Repair met afbeeldingen, kunnen checken.
  [quote:dd02e2ff0b="GeBreed"] Ben op dit moment trouwens bezig om via Ubuntu een uitgebreide scan uit te voeren op de schijf…[/quote:dd02e2ff0b] Wat voor een scan bedoel je? Ofschoon Ubuntu tegenwoordig redelijk betrouwbaar kan schrijven naar NTFS partities, zou je het opstartprobleem er ook erger mee kunnen maken.
 • [quote:35a7c2f0aa]Bedoel je dat je de Dell laptop net iets te vroeg had gekocht, voor de Gratis upgrade naar Windows 7 voor Vista-kopers tot 31 januari 2010.[/quote:35a7c2f0aa]

  Geen gebruik van gemaakt (was ik trouwens ook niet van op de hoogte)

  Verder kom ik dus niet tot de Windows setup omdat hij blijft hangen bij het laden van Windows (vanmiddag bijv. 2 uur gewacht)

  En wat de scan betreft dat gaat om de "SMART data Self-Test" en die geven aan dat de schijf healthy is…

  Heeft verder dus allemaal niets geholpen
 • Misschien kun je met Hirens Boot CD een mini XP nog de schijf op fouten checken en defragmenteren en zo.
  http://www.computeridee.nl/download/hiren%E2%80%99s-boot-cd

  Maak de temp mappen meteen leeg, wie weet zit er wat in.
  En voor de zekerheid daar onder die live CD TDSkiller, zet die even op stick mocht je geen internet verbinding krijgen ivm ontbreken van drivers voor de netwerk kaart via Hirens.

  Het hangen blijven: check je bios eens en zet die anders op de defaults terug. Begin daar eerst eens mee. Herinstalleren kan altijd nog…
 • [quote:260f416697="GeBreed"]Verder kom ik dus niet tot de Windows setup omdat hij blijft hangen bij het laden van Windows (vanmiddag bijv. 2 uur gewacht) [/quote:260f416697] Heb je het nu over de normale Windows Vista installatie dvd? Als je Windows 7 Tutorial checkt, op welk scherm blijft deze dan hangen? De installatieprocedure van Vista gaat ongeveer hetzelfde. Als dat op het eerste scherm is "Windows load files" blijft hangen, dan heb je iets dat vaker voorkomt. Windows 7 installation Windows load files hangs. Ook dit is weer voor Windows 7. Voor Vista zou je het met deze twee hyperlinks kunnen proberen
  Vista installation freezes after "Windows is loading files..."

  Frozen at "Windows is Loading Files..."
 • [quote:ab222e5615="andre@home"]Misschien kun je met Hirens Boot CD een mini XP nog de schijf op fouten checken en defragmenteren en zo..[/quote:ab222e5615]

  Heb ik gebruikt en is zeer handig. Dank voor de tip. Vastgesteld dat de schijf gewoon goed is.
  Ik heb de laptop na laten kijken en wrs is de laptop overhit geweest en zit het probleem in het moederbord… :cry:
 • als je met ubuntu een schijfcontrole kan uitvoeren lijkt me de conclusie dat het mobo stuk is niet houdbaar…
  hoezo: geen mogelijkheid om in veilige modus te komen…?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.