Vraag & Antwoord

OS Windows

Opslagruimte op c: partitie in samenhang met de prullenbak.

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Recent bemerkte ik dat de c: partitie (70 GB) van mijn PC met Windows Vista Ultimate waarop uitsluitend programma's zijn geïnstalleerd bijna vol was. Hoewel ik meende regelmatig met schijfopruiming de prullenbak, van het gebruikersaccount waarop ik normaliter werk, leeg gemaakt te hebben bevatte deze ca. 88000 items.
  Het duurt erg lang voordat je de daarin aanwezige bestanden te zijn krijgt. Het terugzetten van bestanden werkt nog goed, maar legen van de prullenbak duurt eindeloos.
  Daarop heb ik een image van de c: schijf van 2 jaar geleden teruggezet. Hierna bleek ik weer ca. 30 GB ruimte te hebben, waarbij slechts een beperkt aantal programma's ontbraken. De prullenbak bevatte echter nog steeds ca. 88000 items, waardoor ik nu weer extra ruimte op de c: partitie heb, is mij onduidelijk.
  Het verwijderen van 50 items uit de prullenbak duurt ca. 1 ½ minuut. Het verwijderen van de map c:$RECYCLE.BIN heeft ook geen effect.
  Wie weet raad: hoe kan ik sneller de prullenbak leegmaken, moet ik mogelijk niet alleen de $RECYCLE.BIN weghalen maar tegelijkertijd iets in het register aanpassen?
  En hoe is de onverwachte ruimtewinst op de c: partitie na het terugzetten van een image te verklaren.[b:3ba7230682][/b:3ba7230682]
 • Probeer het eens met [b:c77163a595]TFC[/b:c77163a595].

  [b:c77163a595]Welk programma[/b:c77163a595]: [img:c77163a595]http://www.imgdumper.nl/uploads7/5204fb054c10b/5204fb054866c-TFC_nieuw_25x25.png[/img:c77163a595]
 • Heel erg bedankt voor de snelle reactie en de nuttige suggestie - met het programma TFC is het probleem opgelost. Bij scannen met TFC onder beheerders- account werden er een zestal fouten geconstateerd. Daarna bleek bij het gebruikers account de prullenbak leeg.
  Begrijp alleen nog niet waardoor op de c: partitie voorheen zoveel opslagruimte zoek was. De volle prullenbak nam toch niet zoveel ruimte in beslag.
  Nu de prullenbak leeg is, is de vrije ruimte nog ongeveer net zo groot als daarvoor.
  Vrije ruimte heb ik gekregen na het terugzetten van een 2 jaar oude image, maar zoals eerder opgemerkt staan er nu zeker niet veel minder programma's op dan voorheen. Voordat ik de oude image terugzette, heb ik ook nog geïnventariseerd hoeveel ruimte alle bestanden innamen. Hierbij kwam ik tot de conclusie dat er nog veel vrije ruimte zou moeten zijn die er in werkelijkheid dus niet was.
  Ra, ra, ra welke onzichtbare data blokkeerde zoveel ruimte???
 • Ik heb geen flauw idee, maar het kunnen bestanden zijn geweest die resteerden na Windows updates.

  En over [b:4c31d270e5]TFC[/b:4c31d270e5] - je mag het tool blijvend gebruiken.
 • Nogmaals bedankt, ik zal TFC af en toe draaien.
 • Nadat mijn probleem met de prullenbak was opgelost, heb ik zoals ik iedere week doe, een backup gemaakt van de data partities. Vorige week had ik dat voor het eerst gedaan op een externe schijf, waarop nog geen backup van de data was uitgevoerd. De backup duurde toen erg lang.
  Nu heb ik dus voor de tweede keer een backup op die schijf uitgevoerd en verwachtte dat dat sneller zou verlopen. Echter de totale backuptijd was na ca. 16 uur!! Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.
  Het lijkt mij onwaarschijnlijk, maar zou dat het gevolg kunnen zijn van de gisteren uitgevoerde actie met het programma TFC?
 • Idd is een setting daarvan:
  http://forums.mydigitallife.info/threads/46524-How-come-the-Windows-Disk-Defragmenter-finishes-a-defrag-in-seconds
  [quote:4b067f8450]Untick Minimize Disk Usage and raise the CPU Priority in Perfect Disk settings (Global settings > System Resource Priority ). 1 Day to defrag is too long! [/quote:4b067f8450]

  Je moet in Google dat tussen " " zetten dan heb je zulke antwoorden in een split second….
  http://www.google.nl/#bav=on.2,or.r_qf.&fp=3997f1fcba9a398b&q=%22global+settings%22+windows+defragmenter
 • Nee hoor, dat is enkel een opruimer.

  Hoe lang is het al geleden dat jij Windows hebt gedefragmenteerd?

  Wat betreft het defragmenteren: ga PerfectDisk Free Defrag gebruiken.
  Download: http://www.raxco.com/home/pdfree.aspx

  Deze defragmenteerder zet niet alleen de bootbestanden en veel gebruikte onderdelen binnen Windows naar de snelste harddisk plekken - dat heet [b:ed4bfa74dc]Optimize Drive Now[/b:ed4bfa74dc].
  Bovendien kent deze defragmenteerder behalve een online defragmentering (= [b:ed4bfa74dc]Optimize Drive Now[/b:ed4bfa74dc]) ook een zogeheten offline defrag (= [b:ed4bfa74dc]Boot Time Defrag[/b:ed4bfa74dc]).
  Die offline defragmentering (Boottime) houdt in, dat die bestanden die niet tijdens de online methode gedefragmenteerd kunnen worden - alsnog worden gedefragmenteerd.
  Ook worden worden op deze wijze excesbestanden verwijderd.

  De eerste keer is het aan te raden eerst de [b:ed4bfa74dc]Boot Time Defrag[/b:ed4bfa74dc] te kiezen en aansluitend de [b:ed4bfa74dc]Optimize Drive Now[/b:ed4bfa74dc].
  Worden er in de analyse daarna veel excesbestanden en ook nog veel gefragmenteerde bestanden aangetoond, kies dan weer voor een offline en aansluitende online defragmentatie.
  Een en ander betekent wel dat de defragmentering de eerste keer behoorlijk wat tijd kan kosten.
  Start ook geen programma's, terwijl het defragmenteren gebeurt, want wat je opstart, kan dan niet gedefragmenteerd worden.
  De keren daarna zal het defragmenteren een stuk sneller gaan en in de tussentijd zal je merken dat booten en opstarten van programma's echt sneller gaat.

  [img:ed4bfa74dc]http://i1-win.softpedia-static.com/screenshots/PerfectDisk-Free-Defrag_3.png[/img:ed4bfa74dc]
 • Bedankt voor de tip!!! Ik weet dat je regelmatig zou moeten defragmenteren, maar moet bekennen dat het toch al enige tijd geleden is dat ik dat gedaan heb. Stom, want de laatste tijd heb ik juist veel dingen gedownload, verplaatst en verwijderd op mijn PC. Tot op heden heb ik altijd het defragmentatie programma van Windows gebruikt. Ga nu zeker PerfectDisk Free Defrag maar eens aan het werk zetten.
 • Dan zal het de eerste keer wel wat tijd kosten.
  Maar het zal daarna een stuk vlotter gaan.
 • Op mijn PC is het PerfectDisk Free Defrag programma nu al vele uren actief om alles weer een beetje op een rijtje te krijgen. Het was duidelijk de hoogste tijd om daar wat te doen. Nu wilde ik ook mijn laptop onderhanden nemen, maar daar loop ik tegen een onverwacht probleem.
  (Ter info: recent geeft de laptop de melding dat de capaciteit van de batterij te laag is en vervangen zou moeten worden. Als de laptop niet op netspanning wordt aangesloten valt hij dan ook na betrekkelijk korte tijd uit).
  Als ik nu het Defrag programma wil draaien komt de melding dat (hoewel de laptop op netspanning is aangesloten) dit zo geconfigureerd is dat het alleen werkt met netspanning. Hierbij wordt opgemerkt: "Please click on Global settings and select power option to change".
  Mijn probleem: waar vind ik de Global settings ????
 • Defragmenteren is natuurlijk een intensieve taak.

  Mijn notebook draait altijd opnetspanning en een enkele keer op accu.
  PerfectDisk let daar ook op: standaard is de instelling dat PerfectDisk niets doet zodra een notebook op accu werkt - en dat is goed zo.

  En als je al een zwakke accu hebt - gewoon de netspanning gebuiken.
 • Ik ben de laptop gewoon met netspanning gaan gebruiken, maar kennelijk denkt het defrag. prog. nog steeds dat er met de batterij wordt gewerkt en vraagt om de settings te veranderen. Geen idee hoe te handelen.
 • Klik eens op het "Help"-teken.
 • Onder "Help"staat het logbestand met onder meer een zelfde type melding: "optimization will not run due to loss of AC power" (en dat terwijl de laptop gewoon op netspanning is aangesloten). Verder staat er een link naar de help website maar daar kan ik niets vinden over de Global Settings knop.
 • Op internet heb ik dezelfde vraag gevonden, maar geen antwoord (zie onderstaande). Alleen suggestie om een ander programma te gebruiken

  http://blog.raxco.com/2012/03/29/perfectdisk-free-defrag-beta/

  OpMerleOne says:
  March 30, 2012 at 7:08 am

  Hi,
  I tried to launch this version on a portable PC, running on its battery, and PDFree warned me it couldn’t start, but that I could change this setting in the Global Setting area. The issue is that I cannot find Global setting anywhere.
  Also, double-click on a drive display an error popup window with a really long error number.
  Reply
 • Het is maar een losse flodder hoor, maar controleer of in het Configuratiescherm er een koppeling van PerfectDisk staat.
 • In het Configuratiescherm geen koppeling naar PerfectDisk gevonden. Daarop wat verder in het Configuratiescherm rondgekeken naar de verschillende instellingen. En . . . .uiteindelijk de oplossing gevonden!!!
  Bij Hardware en geluiden –> Vaak gebruikte mobiliteitsinstellingen aanpassen. Daar bij item "Volledig opgeladen (100%)" - Accustatus - gekozen voor "hoge prestaties" en zowaar nu werkt het programma.
  Helaas moet ik vaststellen dat het programma ook wel weer lang bezig zal zijn om bij mijn laptop alles op een rijtje te krijgen.
  Eigen schuld, had ik maar eerder maatregelen moeten nemen.
  Nogmaals bedankt voor allle hulp :D !
 • Mooi zo.
  Vergeet niet na deze defragronde dan de offline defrag te doen en daarna nogmaals in Windows weer defragmenteren.

  Je bent even mee bezig, maar daarna zal jij het verschil merken.
 • Na de hiervoor genoemde aanpassing in het Configuratie scherm liep het programma goed. Nu ik voor de tweede keer het programma PerefectDisk Free Defrag start krijg ik opnieuw de volgende medeldeing:
  "Unable to start optimization as your computer is currently running on battery power and PerfectDisk has been configured to not optimize when on battery. If you wish to optimize while on battery power, please click on Global Settings and select Power Options to change".

  Ra,ra, hoe kan ik dit probleem definitief oplossen???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.