Vraag & Antwoord

OS Windows

Win98 draait niet op Toshiba laptop!?

7 antwoorden
  • Mijn onlangs aangeschafte Toshiba Satellite 4030 CDT (Intel Celeron 300/64Mb/4,3HD/13,3" XGA TFT) bevatte een voorgeïnstalleerde OEM-versie van Win95 (950.B). Omdat ik een officiele upgrade Win98 thuis had liggen en die op mijn vorige laptop (Toshiba Satellite 230CDX) goed werkte, heb ik die inmiddels tot 5 MAAL toe proberen te installeren. <P>Installatie verloopt goed, maar na de eerste keer opstarten blijft het systeem vrijwel bij iedere bewerking 'hangen'. Het openen van een map bijv. is al voldoende om het systeem stil te laten vallen. Aan/uit zetten is dan de enige remedie. <P>Gelukkig kon ik alle keren Win95 herstellen (ik had de systeembestanden gelukkig opgeslagen) maar echt blij wordt je er niet van. Ik heb contact gehad met zowel Toshiba als Microsoft maar die hebben me uiteindelijk niet verder kunnen helpen. Nieuwe BIOS van Toshiba, nieuwe driver voor de videokaart (W98-versie).. niets helpt. <P>Heeft iemand dezelfde of een soortgelijke ervaring gehad en nog belangrijker.. hoe is het op te lossen? Want Win95 werkt op zich wel goed, maar het is toch niet normaal dat een nieuwer besturingssyteem niet werkend te krijgen is?
  • Ik heb een soort gelijke ervaring gehad met een Compaq Presario 1220. Daar zat ook standaard win 95 die je er iedere keer met de z.g 'quick restore' cd er opnieuw op kon zetten. Nu experimenteer ik vaak en ging er eens op m'n gemak voor zitten om er 98 op te zetten met al snel het resultaat met de volgende melding : "foutmelding SUD168" wat zoiets betekend als - er is al een besturingssyteem geinstalleerd- , wat raar....ook na format c: Ik aan de gang met een opstartdiskette die ik gemaakt had van win98 van mijn desktoppie en dat ging redelijk....steeds hing het hele geval zich op gaandeweg de installatie maar na iedere keer opnieuw opstarten kwam ik steeds een stapje verder....na wat zweetdruppels had ik hem staan...win 98 en warempel....hij werkte goed...alleen moest ik handmatig via de originele cd van Compaq de rest van de apparaatstuurproggie's erop zetten met als resultaat...een goed stabiel systeem alleen het opstarten gaat ieder keer tergend langzaam.
  • wat je moet doe is eerst die versie win95 uit zien te krijgen middels format c: en dan met een opstart diskette van win98/me win 98 inst. werkt zeker. (laptop tik) 9 van de 10 keer gaat het ook niet goed met upgrades van windows. (bilgates bug) :evil:
  • Om een schijf 100% zuiver te krijgen is format C: NIET GENOEG!!! EERST FDisk, alle partities verwijderen, opstarten, opnieuw Fdisk, Dos-Station/Aktieve partitie aanmaken, opnieuw opstarten, DAN pas format C:, opnieuw opstarten, en Win98-Setup. Wedden dat het daarna vlot gaat ? Opstarten uiteraard met Win98 Bootdiskette, of indien ondersteund: Win98 Cdrom.
  • ja okay je hebt gelijk maar voor deze probleem hoeft dat niet nl...
  • foutmelding SUD168 Als je dat ziet moet je de bestaande win.com ff renamen en dan gaat het wel.
  • yups....gelijk..

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.