Vraag & Antwoord

OS Windows

Traag opstarten

Anoniem
webspider
8 antwoorden
 • Hoi,

  Na installatie van McAfee virusscan 4.03 op een Compaq Presario 5221 met Windows 98 SE start deze zeeeer traag op.
  De blauwe balk onder in beeld gaat heeel langzaam van links naar rechts. Als ik McAfee de-installeer start de computer weer normaal op.
  Op de sites van Compaq, McAfee en Microsoft geen oplossing kunnen vinden. Wie heeft een suggestie?

 • suggestie?.
  mcafee re af en norton er op :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:.
 • Waarschijnlijk komt dat doordat mcafee alle bestanden in je root checkt. Je moet even autoexec.bat openen (in je root) en dan mcafee er daar uitgooien (of er REM voor zetten) dan start je computer hopelijk weer normaal op.
 • quote:
  Originally posted by webspider:
  Waarschijnlijk komt dat doordat mcafee alle bestanden in je root checkt. Je moet even autoexec.bat openen (in je root) en dan mcafee er daar uitgooien (of er REM voor zetten) dan start je computer hopelijk weer normaal op.

  Ja maar dan scant-ie dus niet meer je belangrijkste files. Dit probleem moet toch ook wel in een instelschermpje van McAfee zelf in te stellen zijn? Bij Norton kan je instellen wat je wel en wat je niet automatisch wil laten scannen.

 • ja hoor, je kunt bij de opties in system scan kiezen voor een aantal opties. Op de start-balk in de tray staat een blauw schildje, R-muis, Eigenschappen, Systeem-scan. Je kunt op de andere tabs ook nog andere voorkeuren instellen voor e-mail, internet scan.
  Bij wat tragere PC's heeft McAfee inderdaad nogal vertraging op het opstarten. Mijn zoon heeft nog een 486 voor huiswerk en dan duurt het inderdaad even. Eenmaal opgestart loopt zelfs de 486 (met 20MB RAM) prima. Voor internet met Opera werkt het nog prima (kabel).
 • Je kunt so wie so die k**te scheduler eraf knikkeren: die is bijna net zo onzinnig als die system agent van microsux.
  Scheelt toch weer wat

  ——————

  quote:
  Bij grootse plannen telt alleen de intentie - Desiderius Erasmus

 • Ooit van msconfig gehoord? Typ dit in als commando in Start>Uitvoeren. Als je niet zeker bent of je een bepaalde instelling wel kunt wijzigen, kun je dit beter laten! Of schrijf op wat je gedaan hebt en doe niet alles in een keer. Via de Veilige modus valt er dan vaak nog veel te redden.

  In msconfig kun je je heel eenvoudig de twee regels in de Autoexec "remmen". Daarnaast kun je in het tabblad Opstarten allerlei onzaken uitzetten die het systeem niet nodig heeft. Wel moeten voor het systeem de volgende programma's blijven: Scanregistry, Taskmonitor en Systemtray. Om McAfee te laten blijven scannen mag je Vshwin32 ook niet uit zetten!

  Veel Win95 distr hebben geen msconfig, je kunt die uit Win98 kopieren, deze doet het ook! Sla dat msconfig.exe bestand op in $WindowsSystem. In Win95 zijn Scanregistry en Taskmonitor meestal niet uit te zetten, dus mist er nix!

  En voila! je performence is weer wat beter. Succes!

 • Trouwens, voor echt snel opstarten moet je overstappen naar win ME.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.