Vraag & Antwoord

OS Windows

stationsaanduiding

Anoniem
andre@home
7 antwoorden
 • In mijn computer zitten twee harddisk en twee cd-rom spelers. De Bios zit alle vier de apparaten, maar windows niet. Alle twee de cd-rom spelers krijgen de letter E.
 • Hoe zitten ze aangesloten in je systeem en wat voor merk types zijn het?
 • quote:
  Originally posted by wichard:
  In mijn computer zitten twee harddisk en twee cd-rom spelers. De Bios zit alle vier de apparaten, maar windows niet. Alle twee de cd-rom spelers krijgen de letter E.

  Bij stationsaanduidingen (eerste en laatste) kan ik alleen kiezen voor de letter E bij allebei cdrom spelers (eerste is master en de andere slave op een IDE kabel). Alsof windows een instelling heeft waarbij de hoogste drive letter E is.

 • Staat er toevallig een config.sys op je C schijf waarin de regel "lastdrive=e" is opgenomen?
 • quote:
  Originally posted by Hipapipa:
  Staat er toevallig een config.sys op je C schijf waarin de regel "lastdrive=e" is opgenomen?

  In config.sys en autoexec.bat staat niets wat er mee te maken zou kunnen hebben, komt echt uit windows

 • Windows is wel eens vaker in de war met het detecteren van CDROM's, maar dit is wel heel vreems. Niettemin zou ik gewoon de standaard-oplossing voor dit soort problemen proberen, namelijk de setup van Windows starten en een installatie er overheen draaien. Windows voert dan opnieuw de hardware detectie uit. Grote kans dat de apparaten nu wel goed worden herkend.
 • Hoi,

  TweakUI geinstalleerd, kijk in je configuratiescherm en als daar TweakUI staat kun je binnen TweakUI aangeven welke stations Windows niet hoeft te zoeken.
  Als je geen TweakUI hebt geinstalleerd, download en install het even en volg het bovenstaande advies http://www.wown.com/j_helmig/wtweakui.htm

  Suc6 Dirk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.