Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Register vraag

None
5 antwoorden
 • Hoi,

  ik heb een probleem dat het windows register een fout veroorzaakt. Na het runnen van scanreg wordt er een fout in het register ontdekt waarop windows een oudere versie van het register gaat terug zetten. Wanneer scanreg wederom wordt opgestart ontdekt die weer een fout. De fout zit 'em waarschijnlijk dus ook in die oude register versie. Aanleiding van dit alles was een instabiel systeem (dat overigens twee weken geleden was geherinstalleerd).

  Goed nu komt mijn eigenlijke vraag. Ik heb alle overbodige zaken van de computer afgehaald (gedeinstalleerd) en wil eigenlijk met een schone lei beginnen zonder de computer nog een keer te moeten installeren.

  Hoe is het mogelijk om een nieuwe register aan te leggen. Ik heb ooit ergens gelezen dat je de register weg kan gooien en windows vervolgens het register opnieuw gaat opbouwen. Klopt deze informatie of is hier een handiger methode voor?

  thnx

 • Je kan altijd nog proberen de computer in DOS op te starten en dan scanreg /fix te draaien.

  Succes.

 • Dit soort fouten zijn vaak terug te voeren op geheugen problemen. Toevallig net een reepje erbij geplaatst?

  Run bv memtest86 ( http://www.teresaudio.com/memtest86/ ) eens een nachtje in extended mode.

  WimS

  [This message has been edited by Wim Sturkenboom (edited 09-01-2002).]

 • bedankt voor de tips.

  Echter …. dit bood niet een oplossing.

  Is het echt niet een manier om dat register weer door windows van scratch af aan te laten opbouwen (behalve een compleet nieuwe installatie)?

 • je kunt een regclean proberen van microsoft
  Of je doet een format en begint helemaal opnieuw, dat is wel het beste. Als je dan toch nog probelemen hebt, krijg je hetzelfde probleem als wat ikzelf een tijdje geleden had. Het is dan inderdaad een geheugenprobleem. Sloop er eens een module uit en kijk of het dan nog wel werkt. Controlleer je hd ook eens op foute clusters.
  Het register helemaal opnieuw opbouwen kan als volgt ik zou wel eerst regclean gebruiken en daarna de volgende proceduren gebuiken:
  -ga naar start/uitvoeren
  egedit
  -in regedit klik op register
  egister exporteren
  -vink gehele register aan, en sla het op onder de naam nieuw.reg in de map c:register
  -sluit de registereditor en start de verkenner
  -kies beeld/mapopties/beeld
  -zet een vinkje bij alle bestanden weergeven
  -spoor in de verkenner nu in de windows map user.dat en system.dat op
  -Kopieer deze bestanden naar een veilige locatie bijvoorbeeld c:backup, zodat u altijd het register kunt terug zetten als de procedure niet werkt.
  -start nu de computer met een opstartschijf, omdat de volgende handelingen niet in windows zelf plaats kunnen vinden.
  -type achter de prompt achtereenvolgens:
  c:
  cd windows
  attrib -h -s -r user.dat
  attrib -h -s -r system.dat
  del user.dat
  del system.dat
  -het register is nu verwijdert en de pc zal niet meer starten, numoet dus meteen een nieuw register gemaakt worden. Dit doet u met de opdracht
  regedit /c c:registernieuw.reg
  Er wordt nu een nieuw register gemaakt, dit kan wel enige tijd in beslag nemen.
  Mocht er iets fout gaan, dan gaat kunt u de bestanden user.dat en system.dat in de map back-up terugkopieren naar c:windows


  succes
  RobBeantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.