Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe cache ie5 te verplaatsen

None
7 antwoorden
 • Ik heb mijn harde schijf opgesplitst in een aantal partities. Nu is op de c-schijf, waarop windows is geïnstalleerd nog 200 mb vrij. Ik wil een download van 600 mb doen. Daarvoor heb ik dus ruimte nodig. Op mijn andere partities heb ik ruimte zat, dus wil ik dt internet explorer direct daarna toe download. Ie download echter eerst naar de cache van het programma (c:windowslocal settingstemporary internet filescontent.IE)
  In het register zijn deze verwijzingen terug te vinden. Als ik daar het pad van verander worden bij een herstart echter weer de oude instellingen hersteld. Dit schiet dus niet op. Weet iemand hoe ik dit wel voor elkaar krijg??
  Alvast bedankt
  Rob
 • hallo,
  als je die download in een keer wilt doen, verander je de gegevens in het register, sla je het op en download je de files.Maar als je het in meerdere keren wilt doen (BV. met een downloadmanager), wat ik me nogal kan voorstellen met 600 MB (!), moet je iets anders verzinnen. :sad:

  ——————
  Topmas

  [This message has been edited by topmas (edited 09-01-2002).]

 • Als je normaal een download start, dan hoort IE te komen met een scherm waarin je kunt aangeven waar je de download wilt opslaan. Bij mij is dat in elk geval wel zo, dus ik kan per keer aangeven welke naam het bestand krijgt én waar ik het wil opslaan. Dat kun je aangeven in het bovenste venstertje.
 • Ga in het register naar HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet Explorer.
  Klik op "Internet Explorer".
  In het rechtervenster zie je dan de waarde 'Download Directory', met als waardegegevens de huidige default directory.

  Verander deze in een map van jouw keuze (bijvoorbeeld C:Downloads, of zo.) De map moet uiteraard wel eerst gecreëerd worden, indien hij nog niet bestaat.


  Succes, Ton

  [This message has been edited by TonKlein (edited 09-01-2002).]

 • Hallo
  Bedankt voor jullie reacties. Het is echter niet wat ik bedoel. Als je een groot bestand gaat downloaden, wordt dit niet meteen naar de map gedownload waar je het wilt opslaan. Dit kun je zeer makkelijk zien door te downloaden naar station a. Het lampje gaat pas branden als de download voltooid is. Er wordt eerst gedownload naar de cache van de browser, in dit geval c:windowslocal settingstemporary internet filescontent.ie
  Pas als de download voltooid is, wordt deze verplaatst naar de opgegeven map. De download is echter te groot voor de schijf, dus krijg ik tijdens het downloaden de melding dat ik mijn harde schijf op moet ruimen. De vraag is hoe ik die map kan veranderen. Dit moet in het register kunnen, want daar staan al die adressen. Maar zodra ik ie start worden alle oude settings weer ingevult, dat moet ik er uit zien te krijgen, weet iemand hoe dat moet??
  Alvast bedankt
  Rob
 • Ik heb een engelse windows, dus misschien moet je wat vertalen.

  Klik: Start/settings/contolpanel
  dubbelklik "Internet Options"

  Op het tabblad "general staat bij "temporary internet files" (in het midden) een knop met "settings". Klik daar op.

  Kies "move folder". Je kunt vervolgens aangeven waar je je tijdelijke bestanden wilt hebben staan.

  Jan

 • Bedankt voor de tip, dit is precies wat ik zocht. Zo blijkt maar weer dat er ook een eenvoudige manier bestaat :grin:
  Bedankt
  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.